Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele mai mari pisici pot atinge 23 de kg. Cele mai mici doar aproximativ 1.8-2 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea pescuitului

Sa pui scrum de tigara in undita si sa prinzi peste afumat

› vrei mai mult

Samsung continua misiunea de digitalizare a scolilor din Romania si incheie un parteneriat strategic cu Ascendia

02 August 2023

Samsung si Ascendia

Editorul LIVRESQ va fi disponibil pe tablele interactive Samsung Flip


Samsung si Ascendia anunta incheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea si digitalizarea scolilor din Romania.


Parteneriatul face parte din programul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development), dezvoltat de Samsung, si vizeaza aducerea functionalitatilor avansate de creare de continut educational din platforma LIVRESQ, un instrument pentru crearea proiectelor digitale interactive, direct pe tablele interactive Samsung Flip. Prin utilizarea LIVRESQ, profesorii pot sa adapteze continutul in functie de nevoile specifice ale elevilor, sa creeze lectii interdisciplinare, sa integreze diferite resurse multimedia si sa interactioneze cu elevii si studentii intr-un mod personalizat, dinamic si eficient.


Samsung si-a propus ca prin programul SEED sa contribuie activ la un viitor mai bun al educatiei din Romania. Dincolo de dotarea centrelor educationale cu cele mai noi tehnologii Samsung, inclusiv cu solutii pentru predare la distanta, compania sprijina un program de formare dedicat profesorilor, astfel incat acestia sa isi dezvolte competente digitale adecvate unui sistem modern de educatie, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv cresterea implicarii elevilor si studentilor in actul de invatare.


Romania ocupa ultimul lor in Europa in ceea ce priveste competentele digitale. Potrivit celui mai recent studiu realizat de Eurostat1 pe acest subiect, Romania ocupa ultimul loc in ceea ce priveste procentul de oameni cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani care au competente digitale de baza, cu 28%, comparativ cu Olanda sau Finlanda (ambele avand un procent de 79%). In acelasi timp, Romania ocupa ultimul loc din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la nivel de competente digitale, conform Indicelui economiei si societatii digitale (Digital Economy and Society Index- DESI). Alfabetizarea digitala, insa, este esentiala pentru generatiile viitoare. Dupa Gen Z, nativii digitali, sunt Gen Alpha, o generatie care cere redefinierea metodelor educationare traditionale si trecerea catre invatarea activa si interactiva.


"Colaborarea cu Ascendia completeaza seria de parteneriate strategice pe care le vizam in cadrul programului SEED, un program menit sa sustina mediul educational din Romania. Prin acest program, ne propunem sa asiguram in scoli tehnologia de ultima ora necesara pentru dezvoltarea abilitatilor digitale in randul elevilor si profesorilor. In prezent, exista aproximativ 7.000 de table interactive Samsung in ecosistemul de clase inteligente conectate, in cadrul carora comunitatile pot beneficia de resurse educationale partajate, fie ca vorbim de un profesor din Alba care sustine o lectie interactiva in 3 judete, sau de o librarie digitala accesibila tuturor. Aceasta nu este doar o statistica impresionanta, ci si o ilustrare a angajamentului nostru de a pune tehnologia la dispozitia educatiei. Cu fiecare tabla interactiva care ajunge in sala de clasa, deschidem noi posibilitati de invatare si predare. Astfel, nu numai ca simplificam accesul la resurse educationale digitale de inalta calitate, dar oferim si infrastructura de service si asistenta la nivel national, inclusiv un call center dedicat. Integrarea editorului educational LIVRESQ pe aceste table nu face decat sa amplifice acest potential, imbunatatind experienta educationala pentru un numar semnificativ de institutii scolare. Misiunea noastra este sa construim un viitor mai luminos prin educatie si inovatie tehnologica, iar acest parteneriat cu Ascendia este un pas major in aceasta directie", a adaugat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.


"Misiunea noastra la Ascendia a fost intotdeauna de a oferi acces la o educatie de inalta calitate pentru cat mai multi elevi, studenti si profesori din Romania. Intelegem ca in era digitala in care traim, accesul la tehnologie si resurse educationale digitale poate face diferenta in ceea ce priveste succesul academic al unui student sau eficienta unui profesor. Prin integrarea LIVRESQ, editorul nostru digital interactiv, in tablele interactive Samsung Flip, facem un pas semnificativ spre atingerea acestui obiectiv. Vedem acest parteneriat ca pe o oportunitate extraordinara de a genera un impact pozitiv asupra educatiei din Romania”, a declarat Cosmin Malureanu, CEO, Ascendia.


Aceasta initiativa va face ca tehnologia educationala de ultima ora sa fie mai accesibila pentru institutiile educationale din Romania. Licentele LIVRESQ vor fi puse la dispozitie pentru toate tablele interactive Samsung Flip utilizate in institutii de invatamant variate: de la gradinite, scoli si licee, la universitati si biblioteci. Acest lucru se va traduce printr-un acces sporit la resurse educationale digitale de inalta calitate pentru elevi, studenti, profesori si cercetatori din Romania.


SEED - Samsung Ecosystem for Education Development


La sfarsitul anului 2022, Samsung Electronics Romania a inaugurat un centru educational in cadrul Colegiului National "Scoala Centrala", Bucuresti, gestionat in colaborare cu Asociatia InfinitEdu, specializata in dezvoltarea profesionala continua a profesorilor din invatamantul preuniversitar si dezvoltarea de resurse educationale.


Centrul educational din cadrul Colegiului National "Scoala Centrala", Bucuresti, a fost cea de-a patra clasa inteligenta Samsung inaugurata in 2022, dupa cele deschise la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), Colegiul National ”Emanuil Gojdu” din Oradea si Colegiul National ”Ferdinand I” din Bacau.


Centrele educationale Samsung Smart Classroom din Bucuresti, Timisoara, Bacau si Oradea sunt dotate cu tehnologie si produse Samsung, fiecare dintre ele dispunand de doua ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educatie, 16 tablete, o solutie pentru videoconferinte, Smart Monitor, dulap incarcare tablete etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a gazdui evenimente dedicate educatiei si conferinte.

Inapoi la lista de stiri