Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Scoarta cerebrala contine circa 18 miliarde de neuroni si are o suprafata de 2200 cm patrati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un vapor era pe punctul de a se scufunda
-Mai intai se salveaza femeile si copiii, striga capitanul punandu-si o peruca pe cap.

› vrei mai mult

Samsung anunta castigatorii celei de-a doua editii Solve for Tomorrow Romania

23 Februarie 2023

Solve for Tomorrow Romania

A doua editie a competitiei nationale Solve for Tomorrow organizata de Samsung Electronics Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania a ajuns la final. In 21 februarie, in cadrul evenimentului „Finala Competitiei Solve for Tomorrow editia 2022-2023” organizat in Bucuresti, au fost desemnati castigatorii acestei editii, in urma notelor acordate de juriul format din Marinica Stoian (Inspector General, Ministerul Educatiei), Simona Panait (Marketing Director Romania si Bulgaria, Samsung Electronics Romania), Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement Romania) si Oana Bulexa (Managing Partner, MSL The Practice).


“Solve for Tomorrow este despre implicare, determinare, educatie, responsabilitate, despre viitorul pe care incepem sa-l construim de astazi, idee cu idee. Suntem increzatori in modul in care tinerii vad viitorul, precum si in capacitatea lor de a imbina creativitatea cu educatia si inovatia pentru a dezvolta solutii tehnologice care sa imbunatateasca standardul de viata in comunitatile din care facem parte. Prin Solve for Tomorrow, reafirm cu incredere ca suntem mandri ca putem investi in comunitatea locala de tineri – ideile acestora sunt extraordinare, iar perspectiva din care aleg sa priveasca lumea este fara limitari, doar plina de posibilitati”, a declarat Simona Panait, Marketing Director Romania si Bulgaria, Samsung Electronics Romania.
In urma procesului de jurizare, au fost desemnati urmatorii castigatori:


• Premiul I – acordat echipei Echipa Verde, Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi din Radauti.
Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor intr-un substrat de nutrienti si ados de ulei vegetal, care incetineste ritmul de evaporare a apei.
• Premiul II – acordat echipei Spacemind Kingdom, Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut.
Echipa a dezvoltat conceptul unui joc-aplicatie, adresat fetelor, pentru promovarea educatiei in domeniile STEM.
• Premiul III – acordat echipei SurvEco, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Bucuresti.
Echipa a dezvoltat prototipul unui sistem de drone care prin intermediul AI va putea identifica zonele limitrofe oraselor, cu depozitari sau arderi ilegale de deseuri.
• Premiul special Cool Factor Award - acordat echipei Team EQ, Colegiul National Mihai Eminescu, Botosani.
• Premiul special Best Speech – acordat Alexiei Dinu, Colegiul National Elena Cuza, Bucuresti.
• Premiul special Best Teacher – acordat prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza, Constanta.


„Solve for Tomorrow inseamna oportunitatea de a vedea viitorul pe care tinerii invata sa il construiasca. Diversitatea solutiilor pe care le-au propus si modul in care au utilizat tehnologia pentru a da forma acestora sunt de-a dreptul surprinzatoare – de la platforme care transforma invatarea prin IA, la aplicatii mobile care previn consumul mare de energie sau sisteme de cultivare a plantelor cu un consum redus de apa. Ii felicit pe finalisti pentru creativitatea, curajul si preocuparea de a aduce schimbari in bine, in comunitatile lor”, a spus Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement Romania).


Cele 24 de proiecte ajunse in Finala au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite – cea mai buna utilizare a tehnologiei (aplicatie, produs sau serviciu) pentru a aborda una dintre temele competitiei, calitatea detaliilor si claritatea planului final prezentat in cadrul pitch-ului final, dezvoltarea vizibila a ideii, inclusiv crearea unui prototip si testarea acestuia in randul publicului vizat, creativitatea si originalitatea ideii, fezabilitatea solutiei in raport cu tehnologia, reursele, legislatia si reglementarile actuale luate in considerare, potentialul ideii de a avea o influenta buna asupra societatii si/sau a mediului, potentialul de a ajunge la publicul vizat si demonstrarea metodei Sustainable Design Thinking.


“Iata-ne ajunsi la finalul celei de-a doua editii Solve for Tomorrow Romania, o noua editie in cadrul careia tinerii ne-au cucerit cu entuziasmul si modul inovator de gasi solutii la problemele identificate in societate. Pasiune, dedicare si optimism – am avut ocazia sa vedem ca acestea sunt cuvintele cheie care definesc elevii romani cu varsta intre 16 si 18 ani, iar noi, membrii juriului, suntem bucurosi ca avem ocazia sa descoperim cum arata viitorul prin ochii lor. Stim ca nu este niciodata prea devreme sa te gandesti la viitor si ca ai nevoie doar de o idee pentru a transforma ce ne inconjoara, iar prin intermediul Solve for Tomorrow asta ne propunem – incurajam tinerii sa inceapa astazi sa schimbe lumea, idee cu idee”, a transmis Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice)


Editia Solve for Tomorrow 2022-2023 inseamna:


• Un numar record de 325 de inscrieri la nivel national
• 24 de proiecte finaliste
• 4 luni intense de pregatire – ateliere, workshop-uri, sesiuni 1:1, realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics Romania si Junior Achievement Romania
• Sesiuni online cu membrii Team Galaxy: Bogdan Teches, Lorena Serban, Jaxi, Radu Constantin
• Interactiunea cu +1.200 profesori si +1.300 elevi

Inapoi la lista de stiri