Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Michael Jackson avea un personaj Disney pe care il idolatriza. E vorba de Peter Pan.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Gigel, de ce ai dat gainilor tortul? Ca sa-mi faca oua de ciocolata!

› vrei mai mult

Rezultate excelente la Olimpiada Internationala de Lingvistica 2017: patru medalii si un premiu pe echipe

08 August 2017
A cincea participare consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României patru premii individuale (o medalie de aur și trei medalii de bronz), respectiv o mențiune în proba pe echipe.



Distins la ediția anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești) a reușit să obțină de această dată medalia de aur. Performanța sa a fost secondată de Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), Ștefan Răzvan Bălăucă(Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani) și Emilian Toma (Colegiul Național „Sf. Sava” din București), toți medaliați cu bronz.



Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Magdalena Dincă și Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.



Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore și o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.



La ediția din acest an (a XV-a), desfășurată  în perioada 30 iulie - 5 august, în Irlanda (Dublin), au fost prezenți 180 de concurenți din 29 de țări din toată lumea.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri