Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Varza contine 91% apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi olteni in vacanta.La ora 3 dimineata, unul il trezeste pe celalalt:
-Marine!
-Ce?
-Deschide ochi si spune-mi ce vezi?
-Cerul.
-Si?
-Si Luna.
-Si?
-Si Carul Mare.
-Si?
-Si Carul Mic.
-Si?
-Si...Ioaneeee!...astia ne-au furat cortul.

› vrei mai mult

Regina Maria si Teach for Romania semneaza un nou parteneriat strategic pentru educatie

04 Aprilie 2024

parteneriat strategic pentru educatie

Investitii totale de aproape 6 milioane de lei

Reteaua de sanatate REGINA MARIA, liderul calitatii medicale in Romania, sprijina accesul echitabil la o educatie de calitate pentru copiii din medii vulnerabile si continua sustinerea strategica a Teach for Romania, prin extinderea parteneriatului strategic cu inca trei ani si cu investitii de 2,5 milioane de lei. Acest pas reprezinta o continuare a colaborarii incepute in 2018, care implica nu doar finantarea proiectelor fundatiei, ci si acordarea de consultanta strategica de management, precum si servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunitatile vulnerabile in care Teach for Romania isi desfasoara activitatea. Valoarea totala a investitiilor Regina Maria in proiecte de educatie derulate alaturi de Teach for Romania se apropie de 6 milioane de lei.


Parteneriatul raspunde nevoii acute de crestere a calitatii educatiei publice, in special din scolile din mediul rural si peri-urban, in contextul in care Romania este tara europeana cu cea mai mare inechitate in invatamant. Venitul parintilor este foarte strans corelat cu rezultatele academice ale copiilor si, mai mult, diagnosticul actualizat de tara publicat de Banca Mondiala in 2023 arata ca performanta generala a sistemului de invatamant se situeaza la un nivel ingrijorator. In tara noastra, 1 din 5 copii din mediul rural abandoneaza scoala, jumatate din copiii de 15 ani sufera de analfabetism functional, iar jumatate din copiii care termina clasa a 4-a in mediul rural au probleme sa scrie si sa citeasca.


”Sistemul de sanatate si cel de educatie reprezinta fundamentul oricarei societati. E necesar ca ambele sa beneficieze de investitii sustinute si de o viziune strategica pe termen lung, care sa sustina formarea unor generatii informate si responsabile. O societate educata este o societate sanatoasa. Dupa ani de investitii sustinute in sistemul medical romanesc, ne dorim sa vedem in Romania si o educatie sanatoasa, la care sa aiba acces orice copil, indiferent de mediul din care provine. Tocmai de aceea, suntem de multi ani un sustinator al Teach for Romania, iar prin noul parteneriat multianual incheiat pana in anul 2026, reiteram angajamentul nostru fata de cresterea calitatii actului educational din Romania”, a declarat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.


Cu ajutorul REGINA MARIA, Teach for Romania va creste semnificativ numarul de copii din medii vulnerabile si cu risc de abandon scolar cu care va lucra in mod direct, ajungand la 22,000 de copii la finalul anului 2024, 34,000 de copii la finalul lui 2025, respectiv 42,000 de copii la finalul lui 2026. Nu in ultimul rand, parteneriatul multianual incheiat cu REGINA MARIA va permite organizatiei sa investeasca in extinderea la nivel national a programului Teach for Romania si sa consolideze bazele celui de-al doilea birou regional Teach for Romania de la Timisoara.


”Prin parteneriatul cu REGINA MARIA, urmarim sa recrutam, formam si plasam cel putin 10% din urmatoarele 3 generatii anuale de profesori (minim 10 profesori anual), obiectivul nostru final fiind extinderea acoperirii geografice a programului Teach for Romania la nivel national. Mai mult decat atat, contributia REGINA MARIA ne va permite sa crestem semnificativ numarul copiilor cu care lucram in mod direct si sa extindem reteaua de scoli Teach for Romania. Impreuna, facem un pas important spre obiectivul pe care ni l-am propus pentru urmatorii 10 ani: sa ajungem la 10% din profesorii Romaniei care predau in medii vulnerabile si sa avem impact in viata a 25% din copiii romani aflati in risc socio-educational ridicat”, a declarat Iuliana Pielmus, CEO Teach for Romania.


In plus fata de investitia financiara, sprijinul retelei de sanatate include si servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunitatile vulnerabile in care Teach for Romania isi desfasoara activitatea.


Astfel, investitia in educatie continua sa fie dublata de o implicare directa a medicilor, asistentelor si membrilor din zona operationala si administrativa a retelei, care sunt voluntari in cadrul proiectului ”Caravana de Sanatate”. Prin intermediul acestui program, peste 700 de copii din comunitatile defavorizate in care activeaza Teach for Romania au beneficiat de servicii medicale gratuite, in valoare de aproximativ 1 milion de lei pana in prezent.

Inapoi la lista de stiri