Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarea Phoenix este cea mai importanta pasare din mitul chinezesc, reprezentand puterea feminina a imparatesei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La inchisoare:
-Tu cum ai ajuns aici?
-Tinerete fara experienta.
-Cum tinerete,cand ai peste 60 de ani?
-Da,dar avocatul meu avea doar 25.

› vrei mai mult

Proiect pilot - ASBIS Romania, Logitech si Microsoft - pentru digitalizarea invatamantului la o scoala din Bucuresti

07 Octombrie 2021

Solutie videoconferinte

ASBIS Romania, in parteneriat cu Logitech si Microsoft, a implementat un proiect de digitalizare in scoala Generala nr. 59 din Bucuresti. in cadrul proiectului, Logitech a propus o solutie pentru videoconferinte, special gandita pentru sistemul hibrid de invatare-predare, iar platforma software a fost asigurata de Microsoft.


Datorita performantelor audio si video ale sistemului Logitech-Microsoft, elevii de la scoala Generala nr.59, care participa la orele online, pot sa vada foarte clar informatia predata pe tabla si, de asemenea, pot interactiona natural cu profesorii si colegii din sala de curs. Sistemul audio incorporat in solutia de videoconferinte ajuta la redarea clara a discursului didactic si a discutiilor, sunetul fiind atat de fidel realitatii, incat se poate crea impresia ca elevii sunt prezenti in sala de curs.


„In contextul social actual, in care se simte o nevoie acuta de reorganizare a sistemului de invatamant, prin adaptarea programei la sistemul de invatare online, prin obtinerea infrastructurii necesare desfasurarii cursurilor, accentuarea masurilor de protectie si adaptarea la noile exigente, solutia propusa de Logitech creeaza un mediu de colaborare eficient si o atmosfera autentica”, declara Adrian Buduru, Business Development Manager Logitech Video Collaboration, ASBIS Romania.


Hardware-ul de la Logitech, camerele video si microfoanele folosite sunt conectate la un asa numit „tiny PC” (un desktop PC de dimensiuni mici, conceput pentru sarcini de baza, cum ar fi navigarea web, procesarea documentelor, redarea audio/video). Pe acesta functioneaza Windows 10 IOT, cu un sistem special Teams Meetings Rooms, care a fost implementat de Microsoft ca platforma si sistem pentru educatie.


„Ne aflam intr-o scoala normala, de cartier, in care am implementat cu partenerii nostri o tehnologie prin care un profesor poate sa predea fie ca elevii se afla in clasa sau acasa, aplicandu-se, de asemenea, si modelului hibrid in care unii dintre ei sunt prezenti in clasa, iar altii iau lectiile de acasa.”, declara Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft Romania.


Rezolutia 4K Ultra HD si tehnologia Logitech RightSight incorporata asigura obtinerea unei imagini excelente, iar unghiul larg de vizualizare le permite elevilor sa observe orice detaliu. Pe langa asta, modelul dispune de o functie de scalare si modificare a unghiului de filmare, asigurand schimbarea cadrelor de la o persoana la alta, insa poate fi setata doar asupra prezentarii. In interiorul camerei video sunt incorporate nu mai putin de trei microfoane, pentru ca fiecare participant care se afla in sala sa poata fi auzit bine.

Inapoi la lista de stiri