Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Caprele negre, supranumite si "antilope ale Carpatilor", pot simti prezenta omului de la mai bine de 500 metri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Accident cumplit pe sosea. Un autocar, in care se aflau membrii unui partid ce se intorceau de la o intrunire, s-a rasturnat intr-o curba. Politia ajunge cam dupa o ora si gaseste la locul accidentului o singura persoana - un cioban care statea linistit la marginea drumului tragand din tigara. Victimele nicaieri!!
- Bade, dar unde sunt cei care s-au rasturnat cu autocarul?
Ciobanul nu zice nimic si arata spre marginea drumului niste movilite de pamant.
- Cuuum!? Toti erau morti si 'mneata i-ai ingropat?
O miscare aprobatoare din cap.
- Si chiar n-a mai mai miscat nici unul, n-a mai spus nici unul nimic !?
- Apoi stii si 'mneata, cine sa creada in ce spun politicienii...

› vrei mai mult

Profesorii si personalul administrativ din scolile din Romania sunt invitati la conferinta Educatie pentru Starea de Bine

02 Noiembrie 2021

 Conferinta Educatie pentru Starea de Bine


Starea de Bine in scoli incepe la Cluj!


Fundatia Transylvania College, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, organizeaza, in data de 6 noiembrie 2021, conferinta Educatie pentru Starea de Bine. Aceasta vizeaza dezvoltarea personala si profesionala a cadrelor didactice, consilierilor scolari, directorilor de scoli si personalului administrativ din sistemul de invatamant romanesc.


Fundatia Transylvania College a mobilizat, pentru acest proiect, o echipa de profesionisti in educatie, care vor promova beneficiile starii de bine a profesorilor, in clasa si in afara ei si vor oferi participantilor solutii concrete, adaptabile si usor de implementat, pentru a facilita prioritizarea starii de bine.


Starea de Bine a profesorilor, mai importanta ca oricand


Secolul XXI a adus noi provocari atat in viata de zi cu zi, cat si in educatie. Nivelul de stres a crescut semnificativ, iar schimbarea devine o necesitate. Conform ultimelor studii internationale, profesorii, alaturi de medici si asistente, fac parte din categoria cu cel mai ridicat nivel de stres raportat la locul de munca. Pandemia a adaugat o presiune semnificativa pe un sistem deja greu incercat. Consideram acest aspect al sanatatii emotionale si comportamentale ca fiind unul urgent si extrem de important pentru educatia din Romania”, transmite Simona Baciu, fondatoarea Fundatiei Transylvania College si a programului Profesori Fericiti pentru Romania.


Conferinta se va desfasura online si va aduce impreuna experti in educatie, profesori, consilieri scolari, directori de scoli pentru un schimb de experienta si crearea de solutii concrete pentru situatiile particulare. “Pentru prima data, invitam sa ni se alature si personalul administrativ din scoli pentru a crea o comunitate autentica de suport in jurul elevilor. Totodata, beneficiarii indirecti ai acestei initiative sunt elevii, in jurul carora dorim sa realizam un mediu sanatos si sigur de dezvoltare academica si personala”, a mai adaugat Simona Baciu.


Evenimentul este creat sub conceptul A.R.A.T., un model construit de catre Simona Baciu si Susan Shapiro in cartea „Profesorul din tine”. Acesta faciliteaza constructia fundatiei unei culturi prospere in scoala, care incepe cu mentalitatea deschisa si flexibila a profesorului dornic sa invete sa-si recapete si sa-si pastreze starea de bine. in consecinta, profesorii vor avea capacitatea de a-si sustina elevii prin tehnici proactive, atat pentru succesul scolar, cat si pentru sanatatea lor emotionala si comportamentala.


Participantii vor asista la discursuri sustinute de experti in educatie, coaching, psihologie si dezvoltare personala, precum si la un panel de discutii la care vor participa reprezentanti ai mediului academic, ai institutiilor administrative judetene, cat si din mediul privat. De asemenea, evenimentul va avea si o component practica, extrem de importanta. Participantii vor fi invitati la reflectii informale de grup si ateliere tematice, in cadrul carora vor fi incurajati sa isi clarifice nevoile particulare si sa isi stabileasca obiective specifice, pentru a-si crea un model de plan individual de strategie a implementarii starii de bine in activitatea lor profesionala.


Studiu privind starea de bine a profesorilor, in premiera in Romania


In cadrul conferintei, vor prezentate in premiera rezultatele primului studiu stiintific realizat in Romania privind starea de sanatate mintala a profesorilor din mediul preuniversitar. Studiul s-a desfasurat in perioada martie - mai 2021, la initiativa programului Profesori Fericiti pentru Romania - un demers sustinut de Fundatia Transylvania College din Cluj-Napoca, impreuna cu dr. Gilda Scarfe - profesor, avocat, practicant al psihologiei pozitive si fondatoarea proiectului de consultanta educationala inovatoare la nivel global Positive Ed, in parteneriat cu Merito, SuperTeach, Romanian Business Leaders si Clusterul de Educatie C-EDU.


Studiul a vizat investigarea si evaluarea nivelului actual al starii de bine a profesorilor la nivel national, folosind instrumentul The Well-Being Assessment, care a fost creat in urma colaborarii dintre membrii echipei “Human Flourishing Center” a Universitatii Harvard si cei ai programului “100 Million Healthier Lives” din S.U.A.


Peste 3.000 de profesori din intreaga tara, deja inscrisi


Datorita sprijinului oferit de Primaria Cluj-Napoca si de sponsorii conferintei, participarea este gratuita, pentru un numar nelimitat de participanti.


Peste 3.000 de profesori din toata tara au raspuns deja invitatiei noastre. Inscrierile se incheie in data de 5 noiembrie, asadar va asteptam cu drag alaturi de noi, sa subliniem impreuna importanta sanatatii emotionale in scolile din Romania!”, este indemnul organizatorilor.


Acest eveniment face parte din proiectul Profesori Fericiti pentru Romania, centru de training si resurse, dedicat profesorilor din intreaga tara si este realizat cu sprijinul Primariei Muncipiului Cluj-Napoca si in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Cluj, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Cluj, Clusterul de Educatie C-EDU si Fondation Botnar.


Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati pagina evenimentului.

Inapoi la lista de stiri