Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un naufragiat ajunge pe o insula, unde intalneste un om:
- Pe insula asta sunt canibali ?
- Nu, pe ultimul l-am mancat eu.

› vrei mai mult

Cultura generala

Aripile unui tantar bat intre 300 si 500 de ori pe secunda.

› vrei mai mult

Primul program de educatie antreprenoriala pentru copiii din Romania aniverseaza 10 ani!

22 Septembrie 2022

KEN 10 Ani

KEN Academy
, primul program de educatie antreprenoriala si financiara pentru copii din Romania, lansat în 2012 de antreprenorul Liviu Lepadatu împreuna cu Carmen Iorgulescu, psiholog si trainer, ia în calcul accelerarea dezvoltarii în viitor, pe plan intern si international, prin intermediul francizei. Lansat în urma cu zece ani, conceptul KEN Academy a fost accesat de aproape 4.000 de copii din Romania, elevi cu varsta cuprinsa între 7 si 13 ani care au ales sa dobandeasca abilitati de viitori antreprenori, încurajati de parinti sau din proprie initiativa. De zece ani de zile, fondatorii si echipa de traineri ai KEN Academy construiesc si modeleaza programe care îi ajuta pe copii sa îsi dezvolte pe langa abilitati antreprenoriale si un stil de gandire independent si inovator.


KEN Academy este primul program de educatie antreprenoriala si financiara creat si dedicat copiilor din Romania, lansat în regim de pilot în anul scolar 2012 -2013, de Liviu Lepadatu, antreprenor cu experienta în IT si real-estate si Carmen Iorgulescu, psiholog si trainer. Prima serie de cursanti KEN a numarat 18 elevi cu varsta cuprinsa între 7 si 13 ani ai caror parinti doreau sa-i ajute sa-si dezvolte abilitati extra-curriculare. La zece ani de la lansare, numarul elevilor KEN a crescut de mai bine de aproape 20 de ori, depasind 300 de cursanti într-un an scolar.


KEN Academy a pornit din dorinta de a oferi copiilor romani instrumentele necesare pentru a deveni antreprenori sau a lua cele mai bune decizii financiare, ca adulti. Eu sunt antreprenor, fac business de la începutul anilor 90 si tot ce am învatat despre domeniu a fost din experienta proprie. Sa le oferi copiilor sansa sa îsi dezvolte abilitati antreprenoriale si o gandire independenta cat mai devreme în viata înseamna sa le pui la dispozitie instrumentele necesare pentru a avea succes cat mai devreme în viata. Mi-am dorit sa fac acest proiect si ma bucur ca am reusit sa gasesc si partenerul de proiect potrivit. Alaturi de Carmen, am reusit sa demonstram ca antreprenoriatul înseamna un set de valori, de principii, de gandire inovativa înainte de bani si în acelasi timp am convins multe scoli din Romania sa ni se alature. Sunt mandru ca în acest moment, datorita KEN Academy, Romania are un potential/o pepiniera de 4.000 de viitori antreprenori, stiut fiind ca peste tot în lume, initiativa privata este motorul dezvoltarii economice”, a declarat Liviu Lepadatu, fondator KEN Academy.


Dupa doi ani de la lansare, KEN Academy a atras primul partener, Banca Transilvania, cunoscuta drept ”banca întreprinzatorilor romani”.


KEN Academy a pornit ca o provocare: sa ajutam copiii sa dobandeasca un set de abilitati antreprenoriale. A fost un parcurs pe cat de frumos pe atat de greu, am plecat la drum într-un moment în care, în Romania, se vorbea mult despre antreprenoriat, dar ca atribut al lumii adultilor nicidecum ca apanaj în educatia copilului. Nivelul de încredere la acel moment în concept si instrumentele sale era unul scazut însa prezentul ne arata ca am pus la punct un program solid de dezvoltare a copiilor iar perseverenta, inovatia, seriozitatea si stabilitatea noastra ca echipa au sustinut la dezvoltarea conceputului. Cu ajutorul echipei, parinti si traineri, KEN nu mai este doar un program, este un trend iar cifrele demonstreaza pe deplin succesul demersului început acum 10 ani. Numarul copiilor care intra în programele KEN Academy creste organic cu 15-30% în fiecare an scolar, pentru ca învatam business prin joc si joaca”, a declarat Carmen Iorgulescu, director executiv KEN Academy.


Cursurile KEN Academy se desfasoara pe parcursul unui an scolar, sunt optionale si pot fi accesate atat online cat si offline. Pe parcursul programului educational, elevii dobandesc cunostinte financiare si de business, abilitati antreprenoriale si de comunicare, învata sa gandeasca, sa ia decizii si sa actioneze ca antreprenori. Pandemia declansata în 2020 a reprezentat si a fost valorificata ca o oportunitate de crestere si dezvoltare a programului KEN Academy, a fost momentul în care fondatorii programului au decis sa deschida si mai larg portile, prin deschiderea accesarii online a cursurilor si lansarea unui program gratuit destinat tuturor copiilor din Romania. Astfel, KEN si-a completat seria modulelor consacrate si a taberelor KEN Business Camps si a creat premisele dezvoltarii la nivel national si international.


KEN Academy este un program care s-a autofinantat înca de la început. Costurile pentru program pe parcursul unui an scolar sunt cuprinse între 3.200 si 5.500 Ron, pentru fiecare cursant, în functie de programul ales si ne bucuram sa vedem ca de la un an la altul cererea creste. De aceea, luam în calcul ca în viitorul apropiat, sa acceleram extinderea programului, atat pe piata romaneasca cat si internationala, iar solutia la care ne gandim este dezvoltarea prin intermediul francizei. Este o provocare însa avem încredere în stabilitatea proiectului demonstrata în primii zece ani de activitate”, a adaugat directorul executiv KEN Academy.


Pe parcursul celor zece ani de activitate, KEN Academy a atras numerosi parteneri printre care se numara: Avenor College, Aletheea, Verita International School, scoala Europeana Bucuresti, Liceul Romano-Finlandez, Liceul Teoretic scoala MEA, scoala gimnaziala Step by Step, scoala Primara Spectrum, Diverta, Citygrill Group, CA Immo Romania, Cegeka Romania, PayPoint, Banca Transilvania, Chocolissimo, Promenada Mall, Anchor Grup, Nod Makerspace, Charles de Gaulle Plaza, International British School of Bucharest (IBSB).


Inapoi la lista de stiri

Shop Clopotel.ro