Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Baobabul poate trai pana la 5000 de ani! Urmeaza maslinul - 2000, stejarul - 1600, teiul - 1150, cedrul - 800, parul - 400, chiparosul - 350, ulmul - 335.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un taran are un magar lenes. -hai marisca,hai anica hai florica.....-da domnule cu cine vorbiti? -vreau sa-i fac impresia magarului ca nu lucreaza singur!

› vrei mai mult

Peste 530,000 de elevi din intreaga tara isi vor putea imagina Orasul Viitorului prin activitatile din Kit-ul pentru Saptamana Verde realizat de ASAP Romania

13 Martie 2023

ASAP Armata Selectarii Atente a Plasticului

Incepand de astazi, 13 martie, ASAP (Armata Selectarii Atente a Plasticului), programul Fundatiei The Institute, trimite catre scolile partenere din intreaga tara Kit-ul digital ASAP pentru Saptamana Verde. Acesta contine informatii teoretice despre colectarea separata si reciclare, dar si idei de activitati pe care profesorii le pot desfasura la clasa impreuna cu elevii, in aceasta perioada dedicata proiectelor despre mediu, natura si schimbari climatice, fara cursuri conform orarului obisnuit, sau oricand isi doresc ulterior.


Astfel, Kit-ul ASAP pentru Saptamana Verde ajunge la peste 530,000 de elevi din cele 899 de scoli partenere ASAP din toata tara si va fi distribuit prin email, in format digital, de catre ASAP reprezentantilor institutiilor scolare inscrise in program. Kit-ul va fi de asemenea disponibil pentru descarcare pe site-ul ASAP, www.asap-romania.ro, in sectiunea Resurse, astfel ca oricine poate avea acces la el.


Activitati „verzi”, distractive si educative pentru elevi


Kit-ul ASAP include:
1. Ghidul de Reciclare ASAP, cu informatii selectate si prezentate pentru a fi usor de predat elevilor in clasa;
2. Planse cu jocuri si activitati pe care profesorii sa le foloseasca in clasa impreuna cu elevii;
3. Fisa cu instructiuni pentru profesori despre cum sa foloseasca acest kit.


„Ne-am decis sa realizam acest Kit pentru Saptamana Verde ca urmare a solicitarilor venite din partea profesorilor din scolile ASAP. Au fost mai multe cereri primite din scolile din capitala si din zona Moldovei prin care ni se cerea ajutorul in acest sens, asa ca am raspuns pozitiv si ne-am bucurat ca si-au dorit sa le oferim activitati „verzi” pentru aceasta saptamana.
Ne alaturam acestui demers pentru consolidarea si cresterea comunitatii ASAP, dar si pentru a sustine dezideratul programului ca informatiile despre colectarea separata si importanta acesteia pentru comunitate sa ajunga la cat mai multi tineri”, a precizat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.


Rebus si Trivia pe teme de colectare separata si reciclare sau un exercitiu de imaginatie marca ASAP, despre cum vad elevii Orasul Viitorului, sunt cateva dintre activitatile propuse in acest Kit. Dupa parcurgerea lui, elevii vor sti raspunsuri la intrebari precum: „Cate milioane de pungi sunt folosite la nivel global in fiecare minut?”, „Ce tipuri de plastic nu se pot recicla?”, „Cum putem rezolva problema plasticului?”, sau „Care este cel mai mare stat poluator?”.


Programul Saptamana Verde se desfasoara in perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, fiecare unitate educationala din mediul preuniversitar avand flexibilitatea sa isi aleaga o saptamana din aceasta perioada in care acopera continut si desfasoara activitati legate de schimbarile climatice si protectia mediului in interiorul sau in afara unitatii educationale.


Gestionarea deseurilor: cursuri online gratuite pentru profesori si administratori de scoli


ASAP Romania a dat si startul unei noi serii de cursuri, prima din acest an, de gestionare a deseurilor, dedicate profesorilor si administratorilor responsabili de deseuri din scoli. Cursurile sunt organizate pentru toate unitatile de invatamant din tara, gratuit, in format online, si contin 2 module: unul dedicat gestionarii deseurilor, cu accent pe bune practici in scoli, si un al doilea referitor la legislatia actuala de administrare a deseurilor si la obligatiile scolilor in tot acest proces.


Inscrierile se pot face aici: https://asap-romania.ro/instruiriasap2023/. La finalul instruirilor, cursantii obtin o adeverinta de participare, pentru portofoliile personale.

ASAP Armata Selectarii Atente a Plasticului

Inapoi la lista de stiri