Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai ingusta strada din lume se afla in localitatea PORT ISAAC ,din Anglia. Strada cu pricina are, in punctul ei cel mai ingust ,o latime de 48,4 cm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi politisti stau de vorba:
- Dom' sergent, nu cumparati o juma' de porc?
- Pentru ce? Sa se rastoarne in cotet?

› vrei mai mult

Patru medalii pentru olimpicii romani la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului 2017

31 August 2017
Lotul olimpic al României a obținut cel mai bun rezultat în istoria participării la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO): două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.



Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești) a fost medaliat cu bronz.



Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secțiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu și George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaționale din care au făcut parte, pe locurile 1 și 2.



La a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Nisa, în perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de țări.



Echipa României se intoarce în țară joi, la ora 11:50, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Munchen).



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri