Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!

› vrei zodia ta

Cultura generala

"insurance.com" era in 2010 cel mai scump domeniu de internet, suma pentru care a fost achizitionat fiind de 35,6 milioane de dolari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vorba din popor,

Cine-i harnic si munceste multe lucruri ii lipseste.
Cine fura de la stat... este putred de bogat!

› vrei mai mult

Ora de Educatie Rutiera a ajuns in 10 zile la 800 de elevi din Sectorul 3

08 Decembrie 2022

Ora de Educatie Rutiera

Joi, 8 decembrie 2022, Bucuresti. Asociatia E.D.I.T prin Programul National de Educatie pentru Siguranta „Romania in Siguranta” a implementat, in perioada 14 noiembrie – 24 noiembrie 2022, proiectul Ora de Educatie Rutiera in 8 scoli din Sectorul 3 al Capitalei.


In cadrul proiectului au fost implicati 800 de elevi din ciclul primar, impreuna cu 35 de cadre didactice. Programul Ora de Educatie Rutiera se desfasoara intr-un cadru formal, dar informatiile sunt transpuse celor mici in mod ludic, prin joc si joaca, ceea ce creste nivelul de preluare al informatiilor.


Pentru a asigura sustenabilitatea, continuitatea si eficacitatea proiectului, 35 de profesori au beneficiat de formare profesionala, prin intermediul programului acreditat de Ministerul Educatiei, cf. OM 4618/11.08.2022 „Educatie Rutiera si Prim Ajutor”.


Scolile participante au fost: Scoala Gimnaziala nr. 55, Scoala Gimnaziala Nr. 81, Scoala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza”, Scoala Gimnaziala nr. 20, Scoala Gimnaziala „Nicolae Labis”, Scoala Gimnaziala nr. 112, Scoala Gimnaziala nr. 149, Scoala Gimnaziala nr. 116.


Acest proiect a fost cofinantat de Primaria Sectorului 3 si sprijinit de Politia Romana si Ministerul Educatiei.


„Editia desfasurata in sectorul 3 al capitalei este cea de-a X-a si ultima din acest an. Cu sprijinul partenerilor, am reusit sa ajungem in 2022 in fata a peste 10.800 de elevi si 455 cadre didactice din 73 de scoli din Romania. Ne-am atins un tel mult dorit, acela de a forma cadrele didactice prin programul acreditat de Ministerul Educatiei, iar astfel avem certitudinea ca notiunile de siguranta rutiera vor fi dezbatute in continuare la cursuri„ a declarat Ion Arseni, Co-Fondator al Asociatiei E.D.I.T si Manager al Programului National ,,Romania in Siguranta.

Asociatia E.D.I.T face posibila educatia rutiera in scolile din Romania inca din 2016. Prin participarea la activitatile practice de constientizare a sigurantei rutiere, elevii inteleg mecanismele traficului rutier si astfel constientizeaza pericolul in care sunt pusi daca incalca regulile de circulatie. Mai mult, prin vocea copiilor, mesajele de siguranta rutiera ajung si la ceilalti membri ai familiei.


Accesul copiilor la educatie rutiera este un factor important in dezvoltarea societatii romanesti, deoarece modeleaza viitoarele generatii si pune bazele unui comportament constient si asumat pentru evitarea accidentelor care pot aparea din cauza neatentiei in trafic.


„Partea preferata a copiilor este exercitiul practic la care participa si reprezentantii Politiei Romane. Am observat cum se contureaza relatia de incredere dintre copii si politisti si ne dorim sa insistam pe viitor in aceasta directie, deoarece credem ca este un bun reper pentru noile generatii: convingerea ca autoritatile reprezinta un stalp al societatii in care traiesc.” a adaugat Paul Lungeanu, Specialist in stiintele educatiei si Formator in cadrul programului Ora de Educatie Rutiera.


Ora de Educatie Rutiera este cel mai mare proiect de siguranta rutiera din Romania, care se desfasoara in gradinite, scoli si licee. Prin modulele de siguranta rutiera, prim ajutor si desen artistic, Asociatia E.D.I.T sustine educatia tinerilor pentru ca ei sa poata participa la modelarea societatii romanesti.

Inapoi la lista de stiri