Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai distructiva insecta cunoscuta este lacusta de desert. Aceasta traieste in Africa si Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lacuste nimicesc intreaga vegetatie care le iese in cale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-sa stii ca imi place ffffff mult Balzac.
-mie imi place Sakespere
-si el e tot barman?

› vrei mai mult

O noua editie a programului SuperCoders by Orange incurajeaza elevii sa isi dezvolte abilitatile digitale

19 Octombrie 2021

SuperCoders

Orange Romania da startul editiei cu numarul opt a programului de educatie digitala 
SuperCoders si invita copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani din toata tara sa isi dezvolte gratuit abilitatile digitale. Ca de fiecare data, micii coderi vor crea povesti noi si vor avea oportunitatea de a castiga super premii.


Organizat in perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, SuperCoders va cuprinde trei etape: Caravana, Concursul national si Academia. Noutatea de anul acesta o reprezinta extinderea abilitatilor digitale pe care proiectul isi propune sa le dezvolte, de la programare catre alte aptitudini digitale care cuceresc din ce in ce mai mult teren, cum ar fi: game design, vlogging sau editarea video.


"De 8 ani, prin SuperCoders, Orange isi propune sa converteasca timpul petrecut de cei mici in fata ecranului in timp investit in viitorul lor. Asa cum sfera activitatilor pe care le desfasuram in mediul online se extinde an de an, si competentele copiilor devin din ce in ce mai diverse. Cei inscrisi in editia de anul acesta vor putea sa descopere cum pot transforma pasiunea in meserie in mediul online, sa codeze pentru a-si dezvolta competente pentru viitor si sa se distreze, pentru ca lumea digitala are nevoie de povesti si creativitate", a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange Romania.


Prima etapa a programului, Caravana, ofera elevilor oportunitatea de a afla povestile de succes ale celor care le-au devenit modele prin activitatea lor in online, tineri ce si-au construit cariera in jurul tehnologiei si prin intermediul mediului digital. Mentorii vor aborda teme diverse, de interes pentru tinerii pasionati de mediul virtual, de la game design, vlogging sau editarea video, printr-o serie de webinare live ce vor putea fi vizionate pe canalul Youtube Orange RomaniaPrintre mentori se numara Creative Monkeyz, sau Edi Brandabura. Tot in cadrul atelierelor, acestia vor invata bazele programarii in Scratch, limbajul de programare vizuala pentru copii creat de MIT Media Lab.


 


Concursul National SuperCoders


Odata ce se vor familiariza cu Scratch, copiii vor putea sa creeze propriile povesti interactive pentru a se inscrie in cea de-a doua etapa a SuperCoders, Concursul National. in cadrul acestuia, ei vor raspunde provocarii de a-si folosi imaginatia si abilitatile de programare invatate pentru a-l ajuta pe Coder, personajul principal, sa incheie cu succes o noua misiune. Pe langa posibilitatea de a-si imagina propriile povesti si animatii, copiii vor putea castiga unul dintre cele 50 de locuri in Academie, dar si super premii, precum:




  • Un premiu pentru locul I, ce consta intr-un laptop Huawei MateBook D15 2021 i3 si un Router AX3;




  • Doua tablete Lenovo Tab M10 pentru ocupantii locurilor 2;




  • Trei prechi de casti Samsung Galaxy Buds Plus Black, pentru ocupantii locurilor 3;




Inscrierile in Concurs sunt deschise pana pe 18 noiembrie, ora 23:59. Mai multe detalii sunt disponibile aici. 


Academia SuperCoders, ultima etapa a programului, reprezinta un modul avansat de programare pentru copii, in cadrul caruia vor invata notiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 saptamani de cursuri online.


Darius-Mihai Timar, 15 ani, participant in cadrul programului, a descris experienta SuperCoders 2020: "Mi s-a parut foarte interesant faptul ca a trebuit sa facem un proiect in Scratch pentru a intra in concurs. Dupa, am avut ocazia sa invat un limbaj de programare mult mai complex, alaturi de Orange. Mi-a placut felul in care ne erau predate lectiile si modul interactiv de a le invata. A fost un curs util si as recomanda si altora sa se inscrie. Cel mai important lucru pe care l-am invatat a fost ca, daca iti doresti, orice se poate realiza."


Educatia digitala este directia prioritara pentru strategia de responsabilitate sociala a Orange Romania si unul dintre pilonii strategiei Engage 2025. Programul SuperCoders a inceput in 2014 la initiativa Orange Romania, impreuna cu Simplon Romania, cu scopul de a promova educatia digitala si folosirea responsabila a tehnologiei in randul tinerei generatii. Pana acum, peste 3.300 de copii din toata tara au beneficiat de experienta participarii in program, dintre care 900 doar in 2020.


Mai multe detalii despre calendarul atelierelor, inscrieri si concurs, dar si despre provocarile adresate copiilor sunt disponibie in cadrul platformei #PentruMaine.

Inapoi la lista de stiri