Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pamantul s-a format dintr-un nor de gaz si praf unit prin forta gravitatiei precum ghemotoacele de praf care se formeaza cand maturam si descoperim ca praful se aglomereaza. Apoi s-a transformat intr-o minge de roca lichida si metal dupa ce norul de gaz si praf s-a unit prin forta gravitatiei. Materialele mai usoare au iesit la suprafata, unde s-au racit, formand o scoarta tare. Rocilele de dedesubt au ramas fierbinti si in stare lichida.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-STITI DE CE MASINELE SUNT ROSI DE PASTI ?
RASPUNS:
-CASA AIBA CE CIOGNI .

› vrei mai mult

O medalie de argint si o medalie de bronz, palmaresul elevilor romani la Olimpiada Internationala de Lingvistica

03 August 2016
A patra prezență consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii. Aflată la a doua participare la această competiție, Ioana Bouroș (Colegiul Național „Costache Negri" din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă,Theodor Cucu (Colegiul Național „Mihai Viteazul" din Ploiești), a obținut medalia de bronz.



Din lotul țării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.



Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe.



Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.



La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată  în perioada 25 - 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri