Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

La farmacie:
-Domnule, va explic pentru a treia oara, pentru
antidepresive aveti nevoie de reteta!
Certificatul de casatorie si poza sotiei nu sunt
suficiente!

› vrei mai mult

Cultura generala

Varful Omu situat in Muntii Bucegi are 2.505 metri inaltime.

› vrei mai mult

Mii de participanti la concursul national de creatie in limba engleza organizat de Shakespeare School

09 Aprilie 2012
Prima etapa a concursului național de creație în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition” s-a incheiat. Succesul competiției se reflectă în numărul foarte mare de participanți, înregistrându-se mii de eseuri în limba engleză de la elevi din peste 400 de localități.Competiția este organizată pentru 2 grupe de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani, iar marile premii constau in 4 tabere de limba engleza în Marea Britanie, în valoare de aproximativ 1500 lire fiecare.  Profesorul cu cei mai mulți concurenti înscriși,  va participa gratuit ca însoțitor de grup la o tabără de 2 săptămâni în Anglia, în vara anului 2012.Biletul de intrare în cursă este un eseu în limba engleză, iar temele propuse sunt inedite si reprezintă o provocare pentru tinerii creativi. Pornind de la ideea Anului European al solidarității între generații, elevii de gimnaziu (11-14 ani) își vor imagina cum este să fii adult pentru o zi, iar liceeni (15-19 ani) vor avea de realizat un eseu despre conformismul și/sau nonconformismul tinerei generații.“Entuziasmul numeroșilor participanților exprimat prin comentariile postate atât pe blog și Facebook, ne insuflă energia de care vom avea nevoie în a doua etapă a concursului ce constă în evaluarea miilor de eseuri. Mulțumim tuturor concurenților pentru că au dovedit că sunt fani adevărați ai limbii engleze și au avut curajul să-și împărtășească ideile creative cu noi, dar mulțumiri speciale dorim să le acordăm și profesorilor care i-au îndrumat!” a declarat Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.Selecția eseurilor se va realiza de către o comisie de jurizare alcătuită din 17 profesori de limba engleză. Cei 20 de finaliști pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunța până la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selecția finală se va realiza prin interviurile din 26-27 mai, desfășurate la Shakespeare School în București, urmand ca festivitatea de premiere să aibă loc în luna iunie.Organizatorul concursului “Shakespeare School Essay Competition”, mulțumește partenerilor și sponsorilor pentru susținerea acordată.

Toate detaliile se regăsesc pe pagina oficială a competiției: www.shakespeare-school.ro/concurs.


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate