Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Burebista a fost ajutat de Deceneu in timpul procesului de unificare al statului dac. Deceneu ar fi fost un intelept al neamului dacilor, filosof si astronom.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Popescule,daca te rataceste ziua in padure si nu ai busola,cum afli unde e nordul?
-F.simplu,domnule profesor.Ma duc acasa si o iau!

› vrei mai mult

Mii de participanti la concursul national de creatie in limba engleza organizat de Shakespeare School

09 Aprilie 2012
Prima etapa a concursului național de creație în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition” s-a incheiat. Succesul competiției se reflectă în numărul foarte mare de participanți, înregistrându-se mii de eseuri în limba engleză de la elevi din peste 400 de localități.



Competiția este organizată pentru 2 grupe de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani, iar marile premii constau in 4 tabere de limba engleza în Marea Britanie, în valoare de aproximativ 1500 lire fiecare.  Profesorul cu cei mai mulți concurenti înscriși,  va participa gratuit ca însoțitor de grup la o tabără de 2 săptămâni în Anglia, în vara anului 2012.



Biletul de intrare în cursă este un eseu în limba engleză, iar temele propuse sunt inedite si reprezintă o provocare pentru tinerii creativi. Pornind de la ideea Anului European al solidarității între generații, elevii de gimnaziu (11-14 ani) își vor imagina cum este să fii adult pentru o zi, iar liceeni (15-19 ani) vor avea de realizat un eseu despre conformismul și/sau nonconformismul tinerei generații.



“Entuziasmul numeroșilor participanților exprimat prin comentariile postate atât pe blog și Facebook, ne insuflă energia de care vom avea nevoie în a doua etapă a concursului ce constă în evaluarea miilor de eseuri. Mulțumim tuturor concurenților pentru că au dovedit că sunt fani adevărați ai limbii engleze și au avut curajul să-și împărtășească ideile creative cu noi, dar mulțumiri speciale dorim să le acordăm și profesorilor care i-au îndrumat!” a declarat Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.



Selecția eseurilor se va realiza de către o comisie de jurizare alcătuită din 17 profesori de limba engleză. Cei 20 de finaliști pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunța până la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selecția finală se va realiza prin interviurile din 26-27 mai, desfășurate la Shakespeare School în București, urmand ca festivitatea de premiere să aibă loc în luna iunie.



Organizatorul concursului “Shakespeare School Essay Competition”, mulțumește partenerilor și sponsorilor pentru susținerea acordată.

Toate detaliile se regăsesc pe pagina oficială a competiției: www.shakespeare-school.ro/concurs.
Inapoi la lista de stiri