Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Stelele de mare nu au creier.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un taran se uita la un cal de vanzare.
-Ei,va place?il intreaba vanzatorul.
-Nu prea imi spune nimic.
-Sa stiti, nu vorbeste cu strainii!

› vrei mai mult

Lotul Romaniei a obtinut doua medalii de argint, doua medalii de bronz si o mentiune la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica (12 – 20 noiembrie, Thailanda).

24 Noiembrie 2017
Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Robert-Gabriel Pășcălău (clasa a IX-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța). Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) a fost distins cu mențiune.



Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național „Octav Onicescu” din București), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).



Competiția a reunit  219 participanți din 46 de țări.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri