Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. Chiar asa! De cand n-ai mai facut miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul premiu Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost luat de Janet Gaynor pentru rolurile sale in filmele 7th Heaven, Street Angel si Sunrise. A fost pentru prima data si, de altfel, singura data, cand o actrita a primit un premiu Oscar pentru mai multe roluri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Tehnologia este dominata de doua feluri de oameni: cei care inteleg ceea ce nu conduc si cei care conduc ceea ce nu inteleg.

› vrei mai mult

Fundatia Comunitara Bucuresti si Decathlon Romania lanseaza cea de-a patra editie a programului "Sportul pentru Toti"

22 Aprilie 2024

Sportul pentru Toti

Fundatia Comunitara Bucuresti si Decathlon Romania anunta lansarea celei de-a patra editii a programului "Sportul pentru Toti". In parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, aceasta initiativa vizeaza promovarea activitatilor sportive in randul copiilor si tinerilor din scolile gimnaziale si liceele din Bucuresti, care au un efectiv scolar de minim 500 de elevi.

Scolile bine echipate ofera acces tuturor copiilor la activitati fizice si sportive si sustine, pe langa dezvoltarea sanatoasa, si dezvoltarea increderii in sine, a capacitatii de concentrare si de reactie, precum si formarea abilitatilor de colaborare si leadership. Intr-o tara fara un plan de combatere a obezitatii, statisticile recente arata ca aproape 40% dintre copiii din Romania se confrunta cu probleme de greutate, iar peste 50% au o capacitate fizica slaba sau foarte slaba*. Activitatile predominant sedentare, precum jocurile pe calculator sau vizionarea la televizor, contribuie la aceasta situatie alarmanta. Prin urmare, cultivarea unei relatii pozitive cu miscarea si activitatile sportive in aer liber devine o solutie vitala.

Programul "Sportul pentru Toti" se desfasoara in 2024 in Bucuresti si in Iasi, in colaborare cu Fundatia Comunitara Iasi si dispune de un buget total de finantare de 1.184.383 lei (238.000 de euro).

Finantarea oferita institutiilor scolare din Bucuresti insumeaza 811.153 de lei (163.000 de euro) si cuprinde trei componente:

1. O finantare mare, de 343.372 lei (69.000 euro), dedicata unei scoli sau liceu cu cel putin 900 de elevi, pentru amenajarea unui teren sportiv in aer liber si organizarea a cel putin 6 activitati sportive comunitare.
2. Trei finantari medii, in valoare totala de 373.230 de lei (75.000 de euro), destinate scolilor sau liceelor cu cel putin 500 de elevi, pentru reabilitarea de terenuri sportive in aer liber. Lucrarile de reabilitare trebuie sa se incadreze intr-un buget de aproximativ 125.000 de lei.
3. O finantare mica, in valoare de 94.551 de lei (19.000 de euro), pentru una dintre scolile care au beneficiat de sprijin in editiile anterioare, pentru deschiderea terenului sportiv, amenajat in cadrul programului, catre comunitatea de cartier.

Detalii complete despre criteriile de eligibilitate, procesul de selectie si formularele de aplicatie pentru primele doua componente sunt disponibile pe site-ul programului. Pentru a treia componenta, scolile din editiile anterioare vor primi invitatie directa de inscriere.


Despre program

”Sportul pentru Toti”, initiat de Fundatia Comunitara Bucuresti impreuna cu Decathlon Romania, urmareste crearea unor conditii mai bune pentru practicarea sportului din placere si in siguranta. Pana in prezent, acest program a fost implementat in colaborare cu alte 3 Fundatii Comunitare, acoperind 12 localitati si sectoare. Cu un buget total de 2.368.000 de lei, 32 de scoli au avut oportunitatea de a-si amenaja sau reabilita facilitatile sportive (terenuri in aer liber sau sali de sport) si peste 35.000 de elevi se bucura anual de spatii atractive si favorabile practicarii sportului. Pentru majoritatea scolilor, acestea au fost primele renovari si investitii in facilitati sportive din ultimii zece ani.


In 2024, programul isi continua aceasta misiune prin dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii sportive din institutiile de invatamant si prin organizarea de activitati sportive extra-curriculare pentru comunitatea locala de copii si tineri. Astfel, sportul devine accesibil pentru cat mai multi elevi din Bucuresti si din tara si se intretine un stil de viata sanatos si o legatura mai puternica intre tineri si miscare. 


Calendar de desfasurare pentru Bucuresti


• Consultari: 14 mai 2024, 20 mai 2024
• Inchiderea perioadei de inscriere a propunerilor de proiect: 27 mai 2024, ora 18:00
• Selectia proiectelor eligibile: 28-29 mai 2024
• Anuntarea proiectelor din lista scurta: 21 iunie 2024
• Vizite scoli lista scurta si depunerea propunerilor finale: 24 iunie - 16 iulie 2024
• Anuntare castigatori: 19 iulie 2024
• Contractare proiecte castigatoare: pana pe 25 iulie 2024
• Implementarea proiectelor: 25 iulie – 30 noiembrie 2024 pentru finantarile medii / 25 iulie 2024 - 10 iunie 2025 pentru finantarea mare

Inapoi la lista de stiri