Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Nenorocire ! Am o nevasta tanara care-i mereu bolnava. -Asta nu-i nimic. Eu am una batrana care-i sanatoasa tun....

› vrei mai mult

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").

› vrei mai mult

Evaluarea Nationala 2022: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba romana

14 Iunie 2022

Evaluarea nationala

Examenele de la Evaluarea Nationala 2022 au inceput astazi, 14 iunie. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au sustinut marti, 14 iunie, proba scrisa la limba si literatura romana. 


La ora 9:00 a început examenul, elevii avand voie sa intre în sala pana la ora 8:30. Urmatoarele probe sunt joi, 16 iunie, la matematica si vineri, 17 iunie, la Limba Materna.


Principala operã literarã primitã de elevi la proba de la Limba Romana a fost „Toate panzele sus!” de Radu Tudoran. De asemenea, acestia au avut de evaluat un fragment din „Franturi din viata lui Delavrancea” de Cella Delavrancea.

Citeste toata stirea despre Subiecte Evaluarea Nationala 2022 la limba romana. Ce au avut de rezolvat elevii in site-ul copilul.ro 
Inapoi la lista de stiri