Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regina Maria a Romaniei (Marie Alexandra Victoria) a fost printesa a Marii Britanii si a Irlandei, iar mai tarziu sotia regelui Ferdinand si regina a Romaniei, a activat ca sora de caritate in spitalele militare, activitate care a facut sa fie numita in popor ''mama ranitilor''.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Animalele pun intrebari lui Dumnezeu. Intreaba elefantul:
- Eu de ce am pielea asa groasa?
- Ca sa te apere de toate, de exemplu nici tantarul nu te poate pisca.
Intreaba girafa:
- Eu de ce am gitul asa de lung?
- Asa ajungi si frunzele care se afla la mare inaltime.
Gaina nervoasa:
- Nici nu incerca sa-mi explici, ori oul il faci mai mic, ori gaura mai mare.

› vrei mai mult

Evaluare Digitala da startul competitiei cunostintelor! Prima etapa debuteaza cu testul online la Matematica

10 Decembrie 2015
In perioada decembrie-februarie, elevii din clasele I-VIII si pregatitoare pot accesa online testele Etapei cu numarul 1 din cadrul platformei Evaluare Digitala.

Primul test, valabil incepand cu data de 9 decembrie, este cel la Matematica. Acesta este format din 21 de intrebari, structurate pe 4 grade de dificultate: usor, mediu greu si performanta, gandite special pentru a evalua cat mai corect si obiectiv cunostintele elevilor, dar si pentru a le starni imaginatia, curiozitatea si mai ales interesul pentru aceasta materie.



Imediat dupa testul la matematica vor fi lansate si testele la Limba romana si Cultura generala – celelalte doua probe propuse elevilor, prin intermediul proiectului Evaluare Digitala.

Etapa 1, cu toate cele 3 teste disponibile, se va incheia la finalul lunii februarie 2016.



Calendarul etapelor Evaluare Digitala:



Etapa 1 –  Decembrie 2015 - Februarie 2016.

Etapa 2 –  Ianuarie - Aprilie 2016.

Etapa 3 –  Martie - Mai 2016.

Etapa 4 FINALa – Iunie 2016.



Fiecare etapa cuprinde 3 teste, a cate 21 de subiecte, la Matematica, Limba romana si Cultura Generala. In plus, fiecare test are o zona de ANTRENAMENT specifica, formata din 30 de exercitii suplimentare cu care elevii isi pot face ”incalzirea”.



Important de retinut este faptul ca toate subiectele testelor din platforma Evaluare Digitala sunt redactate de profesori autorizati, respecta programa scolara si urmaresc indeaproape etapele cronologice de predare din scoli.



Creativitate, provocare, entuziasm, chiar de acasa!

Testele online din platforma Evaluare Digitala sunt foarte usor de accesat chiar de acasa, de pe computer, laptop sau tableta, ceea ce ofera copiilor si ocazia de a utiliza tehnologia in scopuri educative.



Proiectul Evaluare Digitala a fost lansata la inceputul lunii octombrie 2015. Acesta a debutat cu o etapa demo, gratuita, prin intermediul careia copiii s-au putut familiariza atat cu platforma cat si cu structura testelor.



EVALUARE DIGITALa reprezinta o platforma online independenta, dedicata elevilor din clasele I-VIII si pregatitoare, cu ajutorul careia acestia isi pot testa cunostintele dobandite in scoala la probe precum Limba romana, Matematica sau Cultura generala.



Avand ca baza curriculum-ul in vigoare, programele scolare si Legea Educației Naționale, Evaluare Digitala reinterpreteaza, intr-o maniera moderna si creativa, subiectele scolare, pornind de la preocuparile si curiozitațile copilului. Rezultatul este o calatorie fantastica in lumea reala, care asigura o invațare eficienta si relevanta.



EVALUEAZA-TE CORECT!



Principalul scop al testelor propuse prin intermediul acestei platforme educationale este evaluarea cunostintelor si monitorizarea progresului elevilor din clasele I-VIII si pregatitoare. Copiii sunt provocati sa descopere si sa rezolve subiecte dintre cele mai inventive, iar parintii, pe baza monitorizarii activitatii – rezultatele testului si sugestiile din partea evaluatorilor - pot afla raspunsul la doua intrebari esentiale pentru dezvoltarea copiilor: CARE este nivelul lor actual de pregatire si CUM pot evolua, astfel incat sa atinga un nivel superior de performanta scolara.



In acelasi timp, Evaluare Digitala urmareste digitalizarea concursurilor si testelor scolare, prin crearea unui mediul extern de evaluare a cunostintelor elevilor, distinct de cel al scolii in care invata, precum si dezvoltarea personala a copiilor.



Evaluare Digitala este si o competitie extra-scolara. In urma fiecarui test rezolvat elevii acumuleaza puncte (pietre pretioase), au acces la clasamente, iar cei care ajung in etapa finala si obtin cel mai mare punctaj au sansa sa castige marele premiu: o excursie la Disneyland Paris.



Pentru a sustine testele, parintii trebuie sa isi creeze un cont personal in platforma, Evaluare Digitala, cont in care ulterior pot adauga cati copii doresc si pot decide ce teste sa sustina acestia. Tot parintii sunt cei care primesc pe e-mail rezultatele si au acces la clasamente si statistici.



Participarea la testele propuse de Evaluare Digitala este optionala, contra cost si se face pe baza de inscriere in platforma www.evaluaredigitala.ro. In functie de numarul de teste selectate, participantii pot beneficia de reduceri cuprinse intre 5% si 15%.



Mai multe informatii privind modalitatile de inscriere si participare, gasiti pe site-ul Evaluare Digitala precum si pe pagina de Facebook. De asemenea ne puteti scrie la contact@evaluaredigitala.ro.



Evaluare Digitala este un proiect propriu marca Godmother si sustinut de Itsy Bitsy, edu-news.ro, Zurli si Academia de Sah.
Inapoi la lista de stiri