Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Supravietuirea noastra depinde de arbori. Din 1950 Pamantul a pierdut peste jumatate din patura sa de arbori. Pentru a curata aerul de poluarea generata de masini si de industrie avem nevoie de o patura de arbori de marimea Statelor Unite. Prin distrugerea padurilor, Homo Sapiens comite suicid.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Suna blonda la CFR:
-Imi spuneti va rog cat face trenul din Tg.Mures pana in Bucuresti?
-O secunda...
-Multumesc!!!

› vrei mai mult

Elevii din Bucuresti invata sa acorde primul ajutor in caz de arsuri

10 Aprilie 2024

Stop arsuri

Peste o suta de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 25 din Bucuresti au invatat sa acorde primul ajutor in caz de arsuri, in cadrul Campaniei ”Stop Arsuri” (www.stop-arsuri.ro), o campanie de responsabilizare privind arsurile la copii derulata de Clinica de Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu. Astfel, elevii, impreuna cu cadrele didactice, au participat la ore de preventie si reactie, afland despre cum se produc arsurile, cum se pot feri de accidente si, nu in ultimul rand, avand sansa de a pune intrebari si de a primi raspunsuri de la personal medical specializat.

Copiii au fost incantati de prezentarea sustinuta de echipa ”Stop Arsuri” si s-au intrecut sa demonstreze ce au invatat de la reprezentantii proiectului. La final toti cei prezenti au primit flyere, brosuri si carti de benzi desenate cu informatii tematice.

Seria de evenimente de informare va continua cu alte ore deschise sustinute atat in scoli din judetul Ilfov, cat si din Bucuresti.

Pericolul producerii de arsuri la copii este ridicat in Romania, in special in cazul copiilor mici. Potrivit estimarilor, in fiecare an peste 10.000 copii sufera arsuri care necesita asistenta medicala de urgenta.
De asemenea, copiii si tinerii din mediul rural sunt mai predispusi acestui tip de arsuri din cauza implicarii lor in activitati gospodaresti, cum ar fi aprinderea si intretinerea focului, de la varste fragede.

De altfel, scopul campaniei ”Stop Arsuri” este sa creasca gradul de constientizare cu privire la incidenta si pericolul arsurilor la copii si sa educe copiii, parintii si ingrijtorii cu privire la ce pot face pentru a preveni arsurile si cum sa reactioneze in caz ca cel mic sufera un astfel de accident nefericit.

Campania ”Stop Arsuri” reprezinta una din tacticile proiectului ”Dezvoltarea unui model de preventie si interventie inovativ pentru pacientii arsi”, face parte din programul ”Provocari in sanatatea publica la nivel european EEA Grants 2014-2021”.

O comunicare sustinuta se deruleaza si pe retelele de socializare, pe conturile oficiale ale campaniei, precum si pe site-ul oficial:

www.stop-arsuri.ro
Facebook - https://www.facebook.com/stop.arsuri
Instagram - https://www.instagram.com/stop.arsuri/
TikTok - https://www.tiktok.com/@stop.arsuri

foto: facebook.com/stop.arsuri

Inapoi la lista de stiri