Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lipitorile pot fi tratament pentru calvitie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi politisti gasesc 3 grenade intr-o groapa.
-Ce ne facem cu ele? intreaba unul dintre ei.
-Le ducem la sectie.
-Si daca explodeaza vre-una pe drum?
-Spunem ca am gasit numai doua.

› vrei mai mult

Elevii claselor a V-a vor studia in prima parte a anului scolar 2017-2018 pe baza unui compendiu introductiv pentru gimnaziu

05 Septembrie 2017
Elevii claselor a V-a și cadrele didactice implicate în procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, în primele opt săptămâni ale noului an școlar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia aparține ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectați de absența temporară a manualelor școlare.



Compendiul include resurse de învățare și propune o abordare modernă, interactivă, sintetică, menită să încurajeze gândirea critică și comunicarea prin activitățile și aplicațiile integrate. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activități de învățare se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line.



Documentul are 296 de pagini și este structurat pe 6 arii curriculare: Limbă și comunicare (Limba și literatura română, Limba modernă 1 -  Engleză și Franceză și Limba modernă 2 - Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie - cultul ortodox, Geografie, Religie - cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală). Fiecare lecție este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului, potrivit planului-cadru.



Cele mai importante avantaje ale acestei resurse de învățare sunt următoarele:



    accesul la resurse de învățare absolut necesare, în contextul în care anumite discipline (Informatică și TIC) sunt studiate pentru prima dată

    accentul se mută de pe conținuturi, esențializate în acest material, pe crearea unor contexte de învățare relevante în dezvoltarea competențelor generale și specifice indicate de programele școlare

    elevii au ocazia să facă mai ușor legături între diferite discipline prin intermediul unor activități prin care pot extinde/transfera achizițiile în contexte noi.



Conținutul a fost elaborat de grupuri de lucru cu experiență în dezvoltare de curriculum, sub coordonarea metodologică a Institutului de Ștințe ale Educației, instituție în subordinea Ministerului Educației Naționale. În plus, resursele pentru fiecare disciplină au primit aviz favorabil și din partea unui referent științific (cu expertiză de specialitate și curriculară). Principiul pedagogic esențial pe care acest material îl dezvoltă este cel de învățăre activă, în care elevul nu este doar un receptor, ci un participant activ la propria învățare.



În cursul zilei de luni, 4 septembrie, au fost distribuite 82.200 de exemplare în 20 de județe. Până la începerea noului an școlar, compendiul va ajunge în toate unitățile de învățământ gimnazial din țară. În total au fost comandate 177.000 de exemplare, care au costat 732.780 de lei.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri