Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

O fetita merge pe strada cu o sticla de suc in mana, se apropie de un politist si ii spune:
-Domnule, va rog, ma ajutati sa deschid sticla?
La care politistul bate in sticla si spune:
-Deschideti, politia!

› vrei mai mult

Cultura generala

Cei 12 discipoli ai lui Iisus nu aveau voie sa poarte cu ei mancare, bani sau haine de schimb.

› vrei mai mult

Educatie si competitie pentru elevii din Bucuresti la concursul de colectare separata

22 Septembrie 2022

Ambasadorii Mediului

Elevii din Bucuresti au 3 luni la dispozitie pentru a colecta separat deseuri reciclabile de plastic, hartie si cartonla punctele instalate in scolile lor, daca se inscriu in concursul „Ambasadorii Mediului” organizat de ASAP (Armata Selectarii Atente a Plasticului) si Primaria Municipiului Bucuresti. Cei care reusesc sa strânga cea mai mare cantitate vor primi titlul de Ambasadori ai Mediului si vor câstiga un premiu important pentru scoala lor: 3 senzori de masurat calitatea aerului, încurajând astfel acordarea atentiei asupra factorilor de mediu înconjurator si comportamentul responsabil si sustenabil în ceea ce priveste mediul.


Obiectivul ASAP România este de a reusi sa adune în competitie cel putin 200 de unitati de învatamânt primar, gimnazial si liceal din Capitala, sa aiba 80.000 de tineri beneficiari directi ai campaniei de informare si sa reuseasca o tinta de colectare de cel putin 20 de tone de deseuri reciclabile, aferente unei reduceri estimate de 34 tone CO2. Astfel, ASAP va dota fiecare unitate de învatamânt participanta în competitie cu cântare de mâna necesare pentru raportarea cantitatilor de deseuri reciclabile aduse de fiecare elev, la scoala.


Concursul „Ambasadorii Mediului” se desfasoara pâna la finalul lunii noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind ultima în care se mai pot colecta deseuri pentru reciclare. Câstigatorii vor fi anuntati la începutul lunii decembrie. Efortul elevilor va putea fi urmarit pe perioada competitiei pe paginile de social media ale ASAP România, https://www.instagram.com/asap_romania/ si https://www.facebook.com/ArmataSelectariiAtenteaPlasticului, acolo unde, periodic, vor fi facute actualizari.


Comportamentul responsabil fata de mediu trebuie sa devina un lucru firesc pentru binele nostru, al tuturor, dar mai ales pentru generatiile urmatoare. Prin aceasta competitie între scolile bucurestene, ASAP îsi propune educarea elevilor, dar si asigurarea infrastructurii optime de colectare. Suntem optimisti în legatura cu impactul acestui concurs si ne bucuram de sprijinul autoritatilor locale pentru a face viitorul mai verde”, a declarat Mihaela Tutunaru, Coordonator program ASAP.


Proiectul „Ambasadorii Mediului” este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Conținutul acestui proiect nu reflecta neaparat poziția Primariei Municipiului București sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti și nu implica nicio responsabilitate din partea Autoritații Finanțatoare.


Inapoi la lista de stiri