Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broastele au aparut in Jurassic, acum 190 milioane de ani. Scheletul si structura au ramas aproape neschimbate de atunci.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Badea Gheorghe si badea Vasile pe drumul Clujului vad o broasca testoasa:
- Vasile, ce-o fi asta?
Sta Vasile si cujeta, si cujeta
- Gheorghe, asta o' ii ceva, o' mere undeva.

› vrei mai mult

Datorita programului Active Citizens Fund Romania, romanii au facut peste 2300 de donatii pentru a sustine Scoala Increderii

08 Noiembrie 2023


Revolutie in Educatie

In perioada 1 aprilie 2022 - 31 octombrie 2023, Asociatia Scoala Increderii a derulat proiectul „POVESTEA merge mai departe - Cresterea capacitatii de fundraising pentru schimbare in educatie”.


Cu sprijinul acestui proiect, asociatia si-a dezvoltat capacitatea organizationala de a desfasura campanii de donatii de la persoane fizice, in mediul digital si prin SMS, iar sumele astfel obtinute au fost si vor fi utilizate pentru derularea programului Scoala Increderii. Din primavara si pana acum, au fost facute peste 2000 de donatii prin SMS si mai mult de 300 de donatii online.


Cea mai importanta campanie organizata de Scoala Increderii anul acesta a fost „Revolutie in Educatie”, prin care toti romanii au fost incurajati sa spuna experientele lor legate de bullying si violenta prin care au trecut in copilarie si nu numai. Peste 300 de oameni s-au deschis si au avut curaj sa povesteasca prin ce au trecut, iar in acest fel au reusit cu totii sa arate ca fenomenul bullyingului este, in realitate, mai mare decat in statistici. Drept urmare, au fost apoi incurajati sa sustina Scoala Increderii, programul care contribuie la scaderea bullyingul din scoli, prin schimbarea strategiei de gestionare a conflictelor din abordarea punitiva in una reparatorie. In urma trainingurilor si a sesiunilor de coaching oferite de specialisti in educatie, aceste scoli devin locuri sigure, unde se promoveaza bunatatea si respectul, unde profesorii sunt instruiti sa gestioneze conflictele, iar parintii sunt sprijiniti pentru a mentine copiii in siguranta atat la scoala, cat si
acasa.


„La inceput parea dificil si, pe alocuri, fara succes. Dar iata-ne acum, aici, cu sute de scoli care si-au exprimat nevoia de a se alatura rezolvarii problemei identificate de noi: elevii din scolile noastre se simt singuri, tristi, neintelesi, neauziti. Intr-un cuvant, invizibili. Pentru asta am apasat o pedala grea e a misiunii noastre si am inceput prin a spune , prin campanii in care povestile dureroase ale parintilor, elevilor si profesorilor au zguduit retelele de socializare, au redeschis rani adanci si au tras semnale de alarma. Am ales sa fim noi cei care spun lucrurilor pe nume: elevii din Romania nu sunt in siguranta la scoala. Am primit sute de mesaje care ne-au confirmat ca nu mai avem timp de pierdut. Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara fondurile obtinute prin programul Active Citizens Fund Romania, care ne-a dat avant si am putut da mesajul cat mai departe. Multumim cu recunostinta!”, completeaza Ruxandra Mercea, fondatoarea Scolii Increderii


Proiectul a fost derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului a fost cresterea capacitatii de atragere de fonduri si asigurare a sustenabilitatii Asociatiei Scoala Increderii din Cluj-Napoca, avand ca impact pe termen lung imbunatatirea situatiei beneficiarilor finali.


Bugetul proiectului a fost de 99.790 euro pentru cresterea capacitatii organizatiei de a atrage fondurile necesare pentru implementarea programului „Scoala Increderii in 1.200 de gradinite si scoli de stat pana in 2023”.

Inapoi la lista de stiri