Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti de ce merg blondele cu scara la piata?
Pentru ca au crescut preturile

› vrei mai mult

Cum le vorbim copiilor despre rapiri, despre abuzuri si despre pericolele de pe internet?

15 Noiembrie 2021

Spune-mi o poveste pentru suflet

Copilaria ar trebui sa fie perioada vietii în care sa fim protejati. Uneori, adultii sau alti copii nu respecta acest lucru. De aceea, e bine ca un copil sa stie de ce si cum sa se pazeasca. De cele mai multe ori, ne este greu sa le vorbim copiilor despre rapiri, despre abuzuri si despre pericolele de pe internet.


Cu ocazia Ziuei Mondiale de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, care are loc pe 19 noiembrie, scriitoarea Veronica Iani va sustine, în cadrul atelierelor Spune-mi o poveste pentru suflet, un atelier interactiv cu cartea Maia si strainul.


Maia si strainul de Veronica IANI este prima carte din colectia „Copii în siguranta", menita sa sprijine parintii si profesorii.


Cu ajutorul ei, îi puteti învata mai usor pe copii sa nu plece nicaieri fara a cere mai întâi voie. Cum copiilor nu prea le place sa fie dadaciti, în carte actiunea are întâietate si sfaturile sunt strecurate printre rânduri. La final, acestea sunt sistematizate într-o regula usor de tinut minte, fiind adaugate si câteva scenarii din viata reala, care pot fi discutate cu copiii. Cartea este inspirata dupa o întâmplare petrecuta în 2016, în Statele Unite.


Atelierul are loc joi, 18 noiembrie, de la ora 18.30, pe Zoom.


Înscrierile se fac la adresa spuneopovestepentrusuflet@gmail.com


Atelierul este gratuit, este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsa între 6 si 12 ani si dureaza o ora.


Iata ce scrie Mirela RETEGAN, pe coperta a IV-a a cartii:


Iubesc si sustin toate încercarile oamenilor mari si talentati de a-i face pe copii sa înteleaga pericolele la care pot fi expusi. Recomand cu drag cartea Maia si strainul, scrisa de Veronica Iani. Citindu-le aceasta poveste, si ajutati de ilustratii, copiii vor putea sa vada si mai limpede mesajul pe care îl transmite: niciodata, niciodata nu ne ducem cu cineva fara sa-i anuntam pe oamenii care au grija de noi."

Inapoi la lista de stiri