Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Polul Nord nu are pamant ci doar gheata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ce obiect va sugereaza forma Italiei? intreaba profesorul
de geografie.
- O cizma de cauciuc, raspunde un elev.
- De ce tocmai de cauciuc?
- Pentru ca sta in apa...

› vrei mai mult

Clubul de lectura VILLEKULLA, un nou taram de descoperit la Opera Comica pentru Copii Bucuresti

22 Septembrie 2021

VILLEKULLA

Se lanseaza Clubul de lectura, dezbatere si creatie VILLEKULLA ce va fi gazduit, incepand din 25 septembrie, de Opera Comica pentru Copii in Sala Villekulla - un spatiu special amenajat de Ambasada Suediei in Romania cu sprijinul IKEA Romania. Ideea proiectului a intarziat sa fie pusa in practica din cauza restrictiilor impuse in 2020, an in care personajul seriei literare ce sta la baza conceptului, Pippi sosetica, a implinit 75 de ani de la nastere.


 


Evenimentul de deschidere este programat sa aiba loc sambata, 25 septembrie, ora 11:00, in prezenta Excelentei Sale Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei in Romania si a doamnei Felicia Filip, directoarea Operei Comice pentru Copii Bucuresti.


 


Suntem incantati sa inauguram un spatiu dedicat copiilor, construit in jurul lui Pippi sosetica, un personaj creat de autoarea suedeza Astrid Lindgren. Pippi este iubita de copii si de oameni de toate varstele pentru libertatea si jovialitatea ei.


Ne dorim ca acest spatiu sa fie un bun prilej pentru parinti si copii sa petreaca timp impreuna, in lumea magica a literaturii pentru copii, descoperind ca joaca, cititul si invatatul nu sunt lucruri separate ci de o egala insemnatate pe drumul cunoasterii.


Spatiul va putea fi folosit pentru ateliere si diverse activitati dedicate copiilor, ca o mini biblioteca sau loc de joaca unde pot descoperi personaje din literatura universala pentru copii.


Pana la sfarsitul anului, in fiecare week-end, se va organiza Clubul Villekulla - club de literatura in care copiii vor face cunostinta cu Pippi sosetica si alte personaje din literatura nordica. spune Excelenta Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei in Romania.


 


Pe 25 septembrie, in prima zi in care noul spatiu isi intalneste publicul, organizatorii au pregatit un program plin din care nu lipsesc proiectiile de film de scurt metraj sau spectacolul de lectura PIPPI sOSEtICA SE MUTa oferit de cinci dintre participantii la clubul de arta actorului din cadrul Operei Comice pentru Copii.


Intrarea este libera iar inscrierile pot fi facute printr-un mesaj pe pagina de Facebook: https://bit.ly/Vilekulla de unde puteti afla si mai multe informatii despre intregul program.


 


Incepand cu 1 octombrie spatiul va gazdui cluburile de lectura, dezbatere si creatie, dedicate copiilor cu varste intre 8 si 11 ani. Pana la sfarsitul anului vor fi citite si analizate urmatoarele volume: PIPPI sOSEtICA de Astrid Lindgren, FETItA CARE VOIA Sa SALVEZE CaRtILE de Klaus Hagerup, MITOLOGIA NORDICa de Neil Gaiman si ULTIMUL TROL; COMETa iN MOMILANDIA de Tove Jansson. Informatii si inscrieri pe : https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist.


 


Pippi sosetica ii inspira de aproape 8 decenii pe copiii din intreaga lume sa fie curajosi, jucausi si inventivi. De astazi, are propria sala la Opera Comica pentru Copii, un spatiu in care oricine poate visa in siguranta, captivat de lectura. Suntem bucurosi de colaborarea cu Ambasada Suediei pentru realizarea acestui proiect si avem incredere ca va deveni in scurt timp un reper pentru familiile care ne trec pragul.” declara soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.


 


Clubul de lectura Villekulla este o initiativa a Ambasadei Suediei in Romania in colaborare cu Asociatia ENKIDU, cu sprijinul: Operei Comice pentru Copii Bucuresti


Multumiri IKEA Romania pentru contributie.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema.

Inapoi la lista de stiri