Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Gravitatia Lunii este de 6 ori mai mica decat a Pamantului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ok, o ultima dorinta inainte de a muri?
-Vreau sa mai ascult o data ultima melodie a lui Justin Bieber.
-Si tu?
-Vreau sa ma ucideti primul.

› vrei mai mult

Cinci medalii de argint si o medalie de bronz: bilantul participarii romanesti la a 57-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica

18 Iulie 2016
Lotul olimpic de matematică al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 6 - 16 iulie, în Hong Kong. Au participat 602 concurenți din 109 țări.



Medaliile de argint au fost cucerite de Theodor Andrei Andronache, Alexandru Pascadi (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București), Ciprian Mircea Bonciocat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din Capitală), Ovidiu-Neculai Avădanei (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și Laurențiu Ioan Ploscaru (Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea). Medalia de bronz i-a revenit lui Tudor Plopeanu, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.



Cu medalia din acest an, Theodor Andrei Andronache devine triplu premiant la Olimpiada Internațională de Matematică, fiind laureat cu „argint" în 2014 și în 2015, în timp ce Ciprian Mircea Bonciocat și-a reeditat performanța de anul trecut.



Lotul olimpic al României a fost însoțit de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonator al lotului și președinte al Societății de Științe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București) și Mihail Bălună, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. Pregătirea echipei s-a realizat în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România.



Olimpiada Internațională de Matematică este cel mai prestigios concurs de profil dintre toate olimpiadele internaționale de știință. Reamintim că prima sa ediție a fost găzduită și organizată de țara noastră în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice (au participat echipe din 6 state: Bulgaria, Polonia, Ungaria, ex-Republica Democrată Germană, ex-U.R.S.S. și ex-Cehoslovacia).



Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri