Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Soimul polar poate atinge in zbor o viteza de 210 km/ora.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi scotieni se plimba prin padure. Pe unul il apuca nevoile si se duce sub un copac. Dupa citeva minute ii spune amicului sau:
- Ai la tine un pic de hirtie?
- Da' de unde, ii raspunde acesta. Lasa-l acolo!

› vrei mai mult

Cel mai mare eveniment global de programare creativa BEBRAS International Challenge. Toti elevii din Romania sunt invitati sa participe!

08 Octombrie 2021

BEBRAS

ECDL este organizatorul national al provocarii internationale, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga spre Informatica.


Anul acesta, saptamana BEBRAS se va desfasura in toate scolile interesate din Romania in perioada 01-07 noiembrie. Participarea este voluntara pentru profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii romani. inscrierile elevilor vor avea loc in perioada 11 - 17 octombrie. Detalii pe bebras.ro


Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL Computing (Python).



In fiecare an, mii de elevi din intreaga tara, alaturi de sute de profesori coordonatori, se alatura evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la aceasta competitie le ofera elevilor oportunitatea de a-si testa abilitatile logice si de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar si provocatoare.

Competitia se desfasora exclusiv online in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuita pentru toti elevii.

Competitia se desfasoara pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).


Elevii romani vor raspunde provocarii BEBRAS in perioada 01-07 noiembrie, alaturandu-se tinerilor din peste 55 de tari din intreaga lume.


Pana acum, au participat peste 65.000 de elevi din toata tara la editiile anterioare BEBRAS Romania.
Informatii despre Bebras Romania sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs@bebras.ro.


ECDL sprijina cu fermitate initiativele de dezvoltare a competentelor digitale si pledeaza in favoarea unei abordari integrate a educatiei IT, care sa ii ofere fiecarui elev posibilitatea de a invata elementele fundamentale ale informaticii,  in acelasi timp cu alfabetizarea digitala.

Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul major pe care il au tehnologiile si aptitudinile digitale, care ne permit sa invatam si sa lucram in continuare.

Astazi, este esential ca elevii si profesorii sa isi dezvolte abilitati ITC solide. Numai asa scolile pot beneficia de tehnologia online si de toate oportunitatile si facilitatile digitale de invatare si predare.
Competentele de alfabetizare digitala sunt relevante si sustin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan si complementar cu Informatica.


In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale, ECDL ROMANIA se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice. Dezvoltarea aptitudinilor IT joaca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si va fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.


In Romania pana in prezent, peste 100 000 de liceeni si-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard international competentele de programare (Python) si gandire algoritmica.


Aflati mai multe despre standardul international de certificare a competentelor digitale ECDL/ ICDL pe icdleurope.org sau ecdl.ro.


Contact Bebras Romania 
Telefon: 0758.257.572 - Raluca Constantinescu 
Email: concurs@bebras.ro

Inapoi la lista de stiri