Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Verdi a scris opera Aida pentru a sarbatori deschiderea Canalului Suez.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cand Dumnezeu a vrut sa creeze omul, Chuck Norris a aprobat.

› vrei mai mult

Ce ar trebui sa stim despre noua materie Invatare Automata (Machine Learning)

12 August 2022

Ce ar trebui sa stim despre noua materie Invatare Automata (Machine Learning)?

Invatamantul din Romania pare sa faca pasi spre modernizare. Mici, dar ii face. Din anul scolar 2022-2023, liceele pot introduce in programa lor o noua materie optionala: Invatare Automata (Machine Learning). Destinata deocamdata doar elevilor de la clasele a XI-a si a XII-a, noua materie va fi introdusa in scoli la decizia acestora, iar elevii nu vor fi obligati sa urmeze acest curs, care va avea statut optional, deci nu i se va aloca mai mult de o ora pe saptamana.


Curs doar pentru pasionatii de informatica


"Este un curs optional, de o complexitate mai mare, care se adreseaza unui segment mai restrans de elevi, in general pentru cei pasionati de informatica. E vorba despre un curriculum la decizia scolii, nu este un curs integrat in programa obligatorie”, a spus, pentru ziare.com, Emil Onea, vicepresedintele Uniunii Profesorilor de Informatica din Romania.


Daca momentan cursul este destinat doar elevilor din ultimii doi ani de liceu, in viitor acesta ar putea ajunge si la cei de gimnaziu. Initiatorii introducerii noii discipline spera sa aceasta sa atraga multi elevi si sa poata convinge ministerul sa o includa, macar la nivel de capitole, in programa de informatica pentru liceu si chiar pentru gimnaziu. „Dupa ce vom convinge ministerul, dupa ce vom vedea ca avem multi adepti, vom solicita ministerului sa introduca macar secvente sau o introducere in inteligenta artificiala in orice programa de informatica pentru liceu. In perspectiva, dorim ca acest curs, adaptat, sa ajunga, macar ca introducere, si in programele de informatica pentru gimnaziu”, a punctat Emil Onea.


Ce inseamna invatare automata


Invatarea automata este o parte a inteligentei artificiale. Concret, o masina poate invata cum sa se comporte din experientele pe care le acumuleaza sau se adapteaza unor situatii in functie de un feedback pe care il obtine.


„O masina aduna multe experiente si din acestea extrage ceea ce este mai bun. Sau invata prin recompensa. Daca se loveste de un perete, va retine sa nu mai treaca pe acolo”, a explicat prof. Onea, adaugand ca elevii nu vor studia inteligenta artificiala in liceu, ci algoritmi specifici pentru invatarea automata ca parte a inteligentei artificiale.


Ce zici, te-ar tenta sa te inscrii la cursul de Invatare Automata (Machine Learning)? Pare ceva interesant si de viitor pentru cei pasionati de informatica si tehnologie de ultima generatie.

Iti recomandam sa citesti si articolul de mai jos:

Ce ar trebui sa stiu despre catalogul electronic?
Disciplina noua in liceu - Ce vom invata la Educatie incluziva si dezvoltarea gandirii critice
Disciplina noua in liceu - Ce vom invata la Educatie digitala si abilitati media
La ce imi trebuie in viitor matematica
Disciplina noua in liceu - Ce vom invata la Strategii metacognitive

Redactie clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri