Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 2018, recordul de cel mai scund om din istorie apartinea nepalezului Chandra Bahadur Dangi - 54,6 cm in inaltime. Oare mai este de actualitate acest record?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum incepe o reteta in cartile de bucate scotiene?
Se imprumuta .. 300 de g de ...

› vrei mai mult

Caravana care ii invata pe cei mici despre alimentatia sanatoasa ajunge in aceasta vara in vestul tarii

13 Iulie 2023

Caravana Akademia Kinderland

Incepe Caravana Akademia Kinderland, editia 2023:  scoala mobila de alimentatie sanatoasa pentru copii ajunge in vestul tarii


Caravana care ii invata pe cei mici despre alimentatia sanatoasa ajunge in aceasta vara in vestul tarii, in cadrul programului Akademia Kinderland, desfasurat de Kaufland Romania si Asociatia pentru Responsabilitate Sociala PLAN B pentru al saselea an la rand.


Prima oprire a scolii pe roti care invata copiii cum sa se hraneasca sanatos are loc la Targu Jiu, in parcarea Kaufland (Strada Termocentralei nr. 2A), unde va poposi timp de 7 zile, incepand cu 17 iulie. Urmeaza Hateg, Arad, Timisoara, Resita.


Intrarea este libera si se face in intervalul orar 10:00-18:00, in grupuri de maximum 5 persoane. La activitatile Akademiei Kinderland pot participa copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani.


Scoala-muzeu in aer liber: educatie interactiva pentru nutritie corecta


Butaforii, fructe si legume sub forma de exponate gigant, statii de explorat, jocuri pe tableta, informatii si curiozitati despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la Caravana, unde cei mici vor invata prin metode nonformale si interactive despre alimentatia corecta.


”Detectivul de zahar”, ”Farfuria ideala”, ”Super eroul K”, ”Kinder Bike” sunt cateva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alaturi de multe module informative, ca ”Piramida alimentara”, ”Fii atent la ce bei” sau ”Tuburile digestive”.


Copiii vor fi indrumati de personal prin statiile decorate atractiv, unde vor afla cum arata farfuria ideala, cum functioneaza corpul uman in raport cu mancarea, cum se combina corect alimentele, ce inseamna gustare sanatoasa si cum sa evite risipa alimentara – toate explicate pe intelesul copiilor.


Specialistii atrag atentia asupra importantei nutritiei corecte inca de la varste mici


Programul derulat de Kaufland Romania si Asociatia Plan B sprijina parintii in eforturile de a-i ajuta pe cei mici sa deprinda obiceiuri sanatoase, cu impact pe termen lung in starea de sanatate si dezvoltarea armonioasa.


„De peste 5 ani, caravana Akademia Kinderland strabate tara-n lung si lat pentru a-i invata pe cei mici principiile unei alimentatii sanatoase. Cu o multime de jocuri si informatii, copiii au parte de o experienta extrem de distractiva si in acelasi timp educativa, pentru ca o singura vizita ii responsabilizeaza pentru a face alegeri corecte in ceea ce priveste alimentatia. Asadar, ii asteptam pe cei mici in parcarile magazinelor Kaufland pentru o activitate utila si placuta, potrivita pentru vacanta”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.


65% dintre copiii cu varsta pana la 14 ani consuma dulciuri zilnic, in timp ce 43% consuma bauturi carbogazoase o data pe saptamana sau mai des, potrivit sondajului national privind comportamentul alimentar al copiilor, realizat recent de Kaufland si Plan B. Totodata, 3 din 10 parinti sustin, in cadrul aceleiasi cercetari, ca cei mici nu mananca fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.


La nivel european, cel mai recent studiu1 cu privire la obezitatea infantila arata ca in Romania, 7% dintre copii nu iau niciodata micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si unul din 10 sufera de obezitate.


Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sanatoase include, pe langa nutritie corecta, si evitarea risipei alimentare. Acelasi studiu arata ca, in Romania, risipa alimentara se ridica la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce in gospodarii.


AKADEMIA KINDERLAND, disponibila si sub forma de aplicatie mobila


Copiii pot regasi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland si in format virtual, sub forma unei aplicatii care poate fi descarcata gratuit pe tablete si smartphone din AppStore si Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca si pe laptop sau desktop accesand www.akademiakinderland.ro .


Din 2018, Akademia Kinderland ofera acces la educatie nutritionala pentru copiii din intreaga tara. Caravana jocurilor despre alimentatie sanatoasa a ajuns in 23 de orase, unde peste 60.000 de copii au beneficiat pana in prezent de informatii care i-au ajutat sa-si construiasca obiceiuri alimentare corecte.


CALENDARUL CARAVANEI AKADEMIA KINDERLAND:


• Targu Jiu: 17 iulie – 23 iulie, Kaufland Targu Jiu (str. Termocentralei nr. 2A)
• Hateg: 26 iulie – 1 august, Kaufland Hateg (str. Nicolae Titulescu nr. 39)
• Arad: 4 august – 10 august, Kaufland Arad Sega (Calea Aurel Vlaicu nr. 139-151)
• Timisoara: 13 august – 19 august, Kaufland Timisoara Vidrighin (str. Chimistilor nr. 5-9)
• Resita: 22 august – 28 august, Kaufland Resita (bd. Revolutiei din Decembrie nr. 1)

Inapoi la lista de stiri