Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

in 1950, Marion Donovan a inventat scutecul de tip "pampers".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mie imi place sa merg la munca si sa vin de la munca. In
schimb nu-mi place sa stau la munca.

› vrei mai mult

Au inceput inscrierile pentru ASUS Learn and Compete 2023, concursul de TIC destinat liceenilor din Bucuresti

03 Martie 2023

Asus Educatie

ASUS Romania demareaza ASUS Learn and Compete 2023, concursul destinat liceenilor bucuresteni pasionati de informatica si de utilizarea solutiilor digitale. Competitia este organizata impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, fiind inclusa in Calendarul Activitatilor Educative Municipale 2023.


PUNCTE CHEIE:

Concursul ASUS Learn and Compete 2023 se adreseaza elevilor de liceu din Bucuresti, cuprinde doua etape online de departajare si o finala in format fizic

Liceenii vor concura individual, ocupantii primelor trei locuri fiind premiati cu laptopuri ASUS ExpertBook

ASUS va echipa cu 30 de laptopuri ASUS P1512 un laborator de informatica din cadrul liceului reprezentat de castigatorul locului I


ASUS Learn and Compete 2023 preia formatul hibrid al concursului din 2022, insa, de aceasta data, participantii vor concura individual si nu in echipe. Pe langa premiile atractive (laptopuri ASUS ExpertBook) destinate primilor trei clasati, ASUS ofera marelui castigator sansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care il reprezinta. Astfel, ASUS va echipa laboratorul de informatica al respectivei institutii de invatamant cu 30 de laptopuri ASUS P1512.


Inscrierea este gratuita, realizandu-se pe site-ul asuschallenge.ro in perioada 2 - 24 martie 2023, in limita a 2000 de concurenti. Pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul Bucuresti, in urma inregistrarii realizate de catre un profesor indrumator (profesorul de TIC sau profesorul diriginte). Calendarul concursului cuprinde doua workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), doua etape de departajare (online, 29 martie si 31 martie) si marea finala (offline, 5 aprilie).


ASUS Learn and Compete 2023 incurajeaza si promoveaza dezvoltarea competentelor de programare si de utilizare a sistemelor IT, urmarind dobandirea de catre elevi a unei gandiri algoritmice. Prin acest demers, ASUS Romania isi propune sa stimuleze creativitatea elevilor si sa contribuie la imbunatatirea performantelor scolare in domeniul informaticii.


„Avand in vedere ritmul alert in care evolueaza tehnologia, este foarte important sa sustinem elevii pasionati de informatica. Anul acesta, ei vor concura individual, fiind stimulati cu premii atractive, reprezentandu-si, totodata, liceul caruia ii pot oferi o dotare moderna cu sisteme ASUS. Suntem dornici sa le testam competentele tehnice in domeniul utilizarii computerelor, stimulandu-le perfectionarea continua. Vrem ca acestia sa utilizeze cat mai eficient tehnica de calcul si noile mijloace de comunicare", a declarat Bogdan Ivascu, Country Manager ASUS Romania.


„Intr-o lume in care tehnologia evolueaza rapid si devine din ce in ce mai prezenta in toate aspectele vietii noastre, uneori chiar indispensabila, este important sa orientam atentia elevilor spre folosirea constructiva a acestor tehnologii. Utilizarea lor in mod creativ aduce beneficii semnificative in plan educational, contribuind la dezvoltarea elevilor intr-un mod interactiv si eficient, oferind oportunitati de personalizare si de adaptare la cerintele tot mai complexe ale societatii care se prefigureaza.
Apreciem oportunitatea oferita elevilor nostri prin derularea concursului ASUS Learn and Complete 2023, organizat de ASUS Romania in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.", a declarat Vlad Florentin Drinceanu, Inspector Scolar General.


Printre obiectivele concursului se numara: invatarea de lucruri noi, comunicarea si transmiterea de informatii, antrenarea imaginatiei si a creativitatii, precum si formarea unei atitudini corecte in abordarea problemelor. Totodata, ASUS Learn and Compete 2023 va dezvolta spiritul de competitie, punctand deprinderile care ii pot ajuta pe liceeni sa se adapteze la cerintele unei societati intr-o continua schimbare.


Desfasurarea concursului ASUS Learn and Compete 2023


Concursul se desfasoara prin intermediul platformelor Kahoot! si Zoom, atat online, cat si in mediul offline. Pentru a putea lua parte la competitie, fiecare participant trebuie sa aiba la dispozitie un desktop/laptop si cel putin un smartphone.


ASUS Learn and Compete 2023 va demara cu un workshop online pe 24 martie 2023 dedicat profesorilor, urmand ca pe 27 martie sa aiba loc si un workshop pentru elevi, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.


Etapele online vor trimite in Marea Finala un numar total de 20 participanti calificati. In prima etapa (online, 29 martie) vor putea lua parte toti participantii inscrisi care respecta toate regulile concursului. Se vor califica in Finala primii 10 participanti in ordinea desemnata de programul Kahoot. La cea de-a doua etapa (online, 31 martie) vor putea participa toti participantii inscrisi care respecta toate regulile concursului si care nu s-au calificat in Etapa 1. Si de aceasta data, se vor califica in Finala primii 10 participanti in ordinea desemnata de programul Kahoot!. Marea finala offline din 5 aprilie 2023 va reuni maxim 20 de participanti care s-au calificat in Etapele 1 si 2. Evenimentul se va desfasura in format fizic.


Demararea inscrierilor pe asuschallenge.ro a fost marcata printr-o conferinta de presa sustinuta de reprezentantii ASUS Romania si I.S.M.B. pe 2 martie 2023, la Sheraton Bucharest.


„Editia 2022 a fost foarte bine primita de catre elevi. Ne-am propus sa atragem cel putin 20 de licee si am avut placuta surpriza de a avea in concurs echipe din 45 de licee din Bucuresti. Anul acesta am extins profilul participantilor si testam competentele digitale absolut necesare pentru transformarea digitala. Pot participa elevii de liceu indiferent de profilul de la care provin. Acest demers este binevenit in contextul in care Romania inregistreaza cel mai mic procent dintre statele UE in privinta competentelor digitale ale tinerilor. Doar 56% din romanii cu varste intre 16 si 24 de ani au competente digitale de baza sau mai inalte, potrivit ultimului raport Eurostat. Media la nivel european este de 80%, potrivit datelor aferente anului 2019." a declarat Loredana Popescu, Inspector Scolar pentru Proiecte Educationale in cadrul I.S.M.B..


Premiile ASUS Learn and Compete 2023


ASUS va premia castigatorii locurilor I, II si III cu laptopuri ASUS ExpertBook (Locul I: ASUS ExpertBook L2 L2402 si Locurile II si III: ASUS ExpertBook B1 B1400). De asemenea, compania va dota laboratorul de informatica al liceului de care apartine castigatorul Locului I cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

Inapoi la lista de stiri