Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele incruntat poate trai pana la 205 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula, trage o ata , la spitalul Socola.Se intalneste cu un doctor, si acesta zice:
-De ce tragi ata?
-Dar ce vrei, s-o imping?

› vrei mai mult

A inceput cea de-a saptea editie a olimpiadei digitale de matematica, BRIO CHALLENGE

14 Noiembrie 2023

BRIO CHALLENGE

In competitie se pot inscrie elevi din clasele II-XII, premiile constand in vouchere cadou de 3.000 de lei pentru campioni, respectiv 1.500 de lei pentru vicecampioni


Brio®, platforma ed-tech de masurare a performantei educationale adresata elevilor romani, anunta organizarea celei de-a saptea editii a olimpiadei digitale de matematica, Brio Challenge. Inscrierile sunt deschise pana pe data de 8 decembrie 2023. Competitia va fi structurata in trei etape, una preliminara si doua etape monitorizate video, la care se califica cele mai bune rezultate din etapa respectiva. Probele se desfasoara online, din fata calculatorului, tabletei sau telefonului mobil. Cea de-a saptea editie Brio Challenge este sustinuta de Asociatia Dedeman.


„Olimpiada BRIO Challenge, ajunsa la cea de-a saptea editie, a devenit deja o traditie printre elevii pasionati de matematica din toata tara. Competitia reprezinta un prilej de verificare a cunostintelor, o provocare si o modalitate de a primi o evaluare clara, reala asupra nivelului de informatii detinute de fiecare elev in parte. Suntem mandri sa facem parte din acest efort care incurajeaza performanta scolara si ne bucuram ca am avut pana acum alaturi in cele sase editii anterioare, aproape 30.000 de elevi”, afirma Gabi Bartic, CEO Brio.


Inscrierile la olimpiada Brio Challenge au loc pe pagina https://brio.ro/challenge, pentru acest lucru fiind necesar ca elevii sa isi creeze un cont (daca nu detin deja unul) si sa completeze formularul de inscriere disponibil. Pentru testele obligatorii din fiecare etapa nu sunt necesare credite Brio, insa pot fi achizitionate pachete de credite pentru pregatire. Elevii pot fi inscrisi chiar si de parinti sau profesorul de la clasa.


Prima etapa va avea loc pe data de 10 decembrie 2023, incepand cu ora 10:00, in urma careia elevii care au obtinut un scor de peste 80 de puncte se vor califica in etapa a doua, ce se va desfasura pe data de 13 ianuarie 2024. In etapa finala din 27 ianuarie 2024 se vor califica cei mai buni zece elevi de la fiecare clasa. Sunt declarati castigatori participantii cu cel mai bun scor, iar in situatia in care mai multe teste primesc acelasi scor, este declarat castigator participantul care a obtinut un timp mai bun.


De la fiecare clasa vor fi desemnati un campion si doi vicecampioni, iar premiile acestei editii constau in vouchere cadou in valoare de 3.000 de lei si 1.500 de lei, pentru fiecare campion si vicecampion.


„Brio deschide noi usi, provoaca la alte abordari pentru diferite probleme. Pe langa factorul premiului, care, sincer, este o motivatie in sine, mai este de luat in considerare si experienta castigata. Brio Challenge imi permite sa vad unde ma situez intr-un clasament real, national, dar imi ofera in acelasi timp si probleme inedite, diferite de cele pe care le intalnesc de obicei. Provoaca la moduri noi de a gandi, mai rapide, mai flexibile, adaptate formatului competitiei. Opinia mea este ca e important sa evoluezi mereu, sa incerci lucruri noi, iar cu testele de pe platforma chiar poti face asta”, spune Irina Pilipoutanu, clasa a VI-a, castigatoare a celei de-a sasea editii Brio Challenge.

Inapoi la lista de stiri