Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Turnul inclinat din Pisa nu a fost, de fapt, niciodata drept.

› vrei mai mult

Bancul zilei

3 stundenti
Trei studenti plictisiti de moarte. La un moment dat unul din ei zice:
-Bai io zic sa dam cu banul, si sa facem asa: daca pica "marca" mergem la terasa, daca pica "banul" mergem la meci iar daca pica pe muchie ne apucam sa invatam..

› vrei mai mult

A fost lansat prin Programul National Cantus Mundi proiectul editorial Muzica pentru toti

10 Noiembrie 2021

CantusMundi_Madrigal

Corul National de Camera "Madrigal – Marin Constantin" a lansat prin Programul National Cantus Mundi proiectul editorial "Muzica pentru toti - Integrarea si incluziunea sociala a copiilor si tinerilor cu cerinte educationale speciale prin intermediul muzicii".
 


Volumul "Muzica pentru toti" vine în sprijinul dirijorilor si a profesorilor cu o componenta complexa privind metodele aplicate în procesul educational, vizandu-le cu precadere pe acelea de relationare din interiorul unui grup coral sau muzical, cu scopul de a mentine un spatiu dedicat dezvoltarii armonioase a tuturor copiilor, indiferent de cerintele lor eductionale. În plus, materialul editorial aduce un element de noutate prin propunerea unei componente autoreflexive, de cunoastere de sine, prin care formatorii sa îsi potenteze vocatia care i-a îndemnat de la bun început sa fie dascali.

Volumul

"Dirijorii corurilor de copii au o misiune extrem de complexa si de importanta – ei formeaza oameni, construiesc comunitati, ating suflete, scriu povesti în vietile celor la care ajunge muzica. Tocmai de aceea, interactiunea dintre copii si dirijor are o importanta uriasa, fiind totodata o conexiune care evolueaza constant si care are nevoie de ingrijire atenta si continua. Acest ghid menirea de a valorifica aceasta relatie, prin construirea si consolidarea un mediu armonios, în care fiecare copil sa îsi atinga potentialul, sa se simta în siguranta, sa se dezvolte sanatos, pentru a se putea bucura deplin de una dintre cele mai frumoase experiente – aceea de a canta alaturi de prietenii si colegii lui"
a declarat Emil Pantelimon, Manager, Corul National de Camera "Madrigal – Marin Constantin"
 


Cuprins "Muzica pentru toti"

"Muzica pentru toti" aduce în prim-plan principiile esentiale ale integrarii si incluziunii prin cultura, prin care, atunci cand interactioneaza într-un mediu educational adecvat, orice copil îsi poate împlini potentialul, indiferent de limitari sau constrangeri fizice sau psihice. Acestea sunt principii pe baza carora a fost creat Programul National Cantus Mundi, cea mai mare miscare de comunicare si integrare prin muzica a copiilor din Romania, care promoveaza acceptarea, diversitatea si toleranta în toate activitatile si evenimentele pe care le desfasoara.


Proiectul editorial "Muzica pentru toti - Integrarea si incluziunea sociala a copiilor si tinerilor cu cerinte educationale speciale prin intermediul muzicii" este initiat si implementat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" prin Programul National Cantus Mundi, în parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" si Inspectoratul scolar Judetean Iasi.
Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN)*.
 


*Proiectul nu reprezinta în mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finantarii. 


Mai multe informatii despre volumul "Muzica pentru toti" sunt disponibile pe www.cantusmundi.ro, www.madrigal.ro si pe canalele de social media ale Programului National Cantus Mundi si Corului National de Camera "Madrigal – Marin Constantin".

Inapoi la lista de stiri