Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Unghiile de la maini cresc de 4 ori mai repede decat cele de la picioare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion avea un cal si calu' n-avea nimic impotriva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lol"))

› vrei mai mult

A fost deschis un nou centru de educatie dotat cu tehnologie Samsung de ultima ora

22 Septembrie 2022

Clasa smart


Solutii inteligente Samsung pentru educatie interactiva si la distanta intr-un nou centru educational din Romania


Compania inaugureaza al doilea sau centru de educatie in Bacau, dotat cu tehnologie Samsung de ultima ora ce va facilita accesul la educatie pentru copii si tineri din medii defavorizate


Samsung Electronics Romania anunta deschiderea unui nou centru educational dotat cu tehnologie de ultima generatie. „Colegiul National Ferdinand” din Bacau este cea de-a doua institutie de învatamant ai caror profesori si elevi vor beneficia de experienta de învatare interactiva facilitata de Samsung Smart Classroom, dupa „Colegiul National Emanoil Gojdu” din Oradea.


Centrul educational din Bacau va avea, însa, un dublu rol. El va putea fi folosit si pentru predarea la distanta, contribuind la misiunea Samsung de a facilita accesul la educatie pentru copii si tineri din medii defavorizate, în contextul în care, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Eurostat, Romania este lider în topul tarilor cu cei mai multi tineri care au abandonat timpuriu scoala.


Peste 15% dintre tinerii cu varste între 18 si 24 de ani din Romania, nu terminasera decat cel mult 8 clase, conform analizei efectuate de Eurostat în 2021. Studiile locale arata ca Bacau se afla printre orasele cu cel mai ridicat numar de elevi care ajung sa paraseasca diferite forme de învatamant. În anul scolar 2020-2021, abandonul la nivel judetean a ajuns la peste 600 de tineri care au renuntat complet la scoala, o crestere de 22% comparativ cu anul anterior. Rata ridicata a abandonului scolar la nivel de judet are în spate multiple motive, printre care lipsa resurselor materiale, parinti fara locuri de munca sau plecati în strainatate, dar si pandemia care a accentuat acest fenomen.


Prin programul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development), compania si-a propus sa contribuie la dezvoltarea unui mecanism facil de colaborare între Samsung si mediul educational din Romania, dar si la reducerea ratei de abandon scolar. Programul le ofera profesorilor si elevilor deopotriva infrastructura si instrumentele de lucru de care au nevoie, inclusiv pentru predarea la distanta.


,,Digitalizarea educatiei si facilitarea accesului la învatamant sunt o prioritate pentru noi, tocmai de aceea aducem tehnologia Samsung mai aproape de comunitati si deschidem aceste centre educationale menite sa deschida elevilor si studentilor calea spre noi forme de învatare. Transformarea si revitalizarea educatiei în Romania este un demers de lunga durata. Prin urmare, colaboram îndeaproape cu institutii de învatamant, organizatii de specialitate, profesori si nu numai, pentru ca împreuna sa oferim tinerilor pregatirea de care au nevoie, la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.


Centrele educationale din Bacau si Oradea sunt dotate cu tehnologie si produse Samsung, fiecare dintre ele dispunand de: doua table interactive, 16 scaune, 16 tablete si o solutie pentru videoconferinte pentru fiecare centru. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a gazdui evenimente dedicate educatiei, conferinte etc.


Centrul educational din cadrul Colegiului National Ferdinand din Bacau a fost inaugurat astazi, pe 22 septembrie, iar cel din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara pe 4 octombrie.

Inapoi la lista de stiri