Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Femelele tantar localizeaza victimele umane prin detectarea emisiilor de bioxid de carbon, acid lactic, octenol si caldura corporala. De fapt, un tantar poate simti bioxidul de carbon expirat de la o distanta de 75 de metri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea fotbalului: Sa dai in direct gol si in reluare sa ratezi

› vrei mai mult

131 de copii vulnerabili din programele Hope and Homes for Children au continuat sa mearga la scoala, cu sprijinul PEPCO Romania

25 Octombrie 2021

Taberele de Vara

Hope and Homes for Children si PEPCO Romania 
au facilitat accesul la educatie pentru 131 de copii vulnerabili din 11 judete si Bucuresti, in anul scolar 2020-2021, reprezentand o continuare a interventiilor de prevenire a abandonului scolar si sprijinirea incluziunii sociale a copiilor dezavantajati, incepute impreuna, in urma cu trei ani. In plus, in luna iulie a acestui an, copiii au participat la Taberele de Vara organizate pentru ei si parintii lor, activitati care pentru multi dintre copii au reprezentat prima experienta in afara satului in care s-au nascut. PEPCO Romania continua sa sustina copiii vulnerabili si in anul scolar 2021 – 2022, ce va permite scalarea interventiilor incepute in 2018 si monitorizarea copiilor deja inclusi in proiect.


 


In total, 93 de familii vulnerabile din judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Botosani, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Sibiu, Suceava si municipiul Bucuresti au primit ajutor incepand cu toamna anului trecut, astfel incat copiii sa ramana in siguranta, acasa, si sa nu abandoneze scoala. Interventiile au acoperit toate tipurile de nevoi, de la rechizite, computere, manuale, plata transportului catre scoala, hrana, imbracaminte si incaltaminte sau produse de igiena, la renovarea si mobilarea de camere pentru studiu. De asemenea, consilierea oferita parintilor a urmarit cresterea gradului de constientizare a importantei educatiei pentru cei mici si identificarea, alaturi de parinti, a celor mai bune solutii pentu evitarea abandonului scolar timpuriu. in ambele cazuri - sprijin material si consiliere - intervențiile s-au axat pe nevoile individuale ale fiecarei familii, iar decizia de sprijin a fost luată de o echipă de specialiști (asistenti sociali, psihologi, educatori) in masura sa decida tipul de intervenții necesare pentru prevenirea separării copiilor de familie si a prevenirii abandonului scolar.


 


Nevoile, intr-o familie care se lupta cu saracia extrema, sunt nenumarate; lipsa hranei, a caldurii, a accesului la electricitate sau la apa curenta - toate sunt prioritati si reprezinta urgente. Faptul ca in singura camera a casei nu exista o masa sau scaune pentru teme, sau ca un singur telefon, si acela vechi, este folosit, in acelasi timp, de trei copii in scoala on-line - toate aceste lipsuri devin mai putin importante, cand te lupti cu foamea si frigul. Dar, pentru a rupe cercul saraciei, copiii trebuie sa mearga la scoala. Alaturi de PEPCO Romania, am reusit, pentru al treilea an la rand, sa intervenim cu tot ceea ce a fost nevoie pentru ca saracia sa nu franga aripi. Multumim si continuam, impreuna!” - Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children Romania


 


Taberele de Vara sustinute de PEPCO anul acesta au avut ca scop, pe langa activitati recreative, expunerea copiilor si a parintilor la activitati educative, care sa ii ghideze spre o mai buna cunoastere a propriei persoane (emotii, gestionarea acestora, constientizarea rolului pe care fiecare il are in familie si a nevoilor fiecarui membru din sistemul familial), la mesaje legate de importanta educatiei, dar si la jocuri de dezvoltare a empatiei si a unui mod de relationare potrivit in familie.


Despre experientele celor mai vulnerabili copii in prima lor tabara, va invitam sa aflati AICI.



In total, incepand cu anul 2018 si pana in prezent, peste 400 de copii in situatie de risc de abandon scolar timpuriu au fost sprijiniti sa isi continue studiile in cadrul parteneriatului cu PEPCO Romania. Prin consiliere educationala si sustinere materiala, familiile acestor copiiau beneficiat de sprijin pentru a le putea asigura celor mici un mediu cat mai potrivit desfasurarii activitatilor educationale.

Taberele de Vara

Inapoi la lista de stiri