Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broccoli, in limbaj popular, este numit "Sparanghelul omului sarac".

› vrei mai mult

Bancul zilei

La scoala
Cum iti dai seama la ce ora esti?
Daca e verde sau se agita, e biologie!
Daca pute, e chimie!
Daca nu functioneaza, e fizica!
Daca e de neinteles, e matamatica!
Daca nu are sens, e economie sau psihologie!
Daca e mult si nefolositor, e limba romana!
Daca e vechi, e istorie!
Daca ideile simple devin complicate, e filozofie!

› vrei mai mult

10 ani de Kinder Joy of Moving in Romania: programul ajunge anul acesta in peste 90 de scoli din toata tara

06 Septembrie 2023

Kinder Joy of Moving

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si promoveaza activitatile sportive necompetitive


Ferrero Romania desfasoara impreuna cu Ministerul Educatiei din Romania programul Kinder Joy of Moving, dedicat promovarii experientelor sportive placute, distractive si necompetitive pentru copiii cu varste cuprinse intre sase si zece ani. Ajuns la editia cu numarul zece, programul va asigura sprijin material si formare in 90 de scoli din toata tara, dintre care doua treimi sunt scoli din comunitatile rurale.


Trainerii Ferrero, specializati in metoda Kinder Joy of Moving, sustin cadrele didactice de educatie fizica si sport din scolile selectate pentru a deveni ambasadori ai miscarii si entuziasmului, astfel incat sa incurajeze dezvoltarea armonioasa a elevilor prin joc. Profesorii vor participa la un webinar in care sunt prezentate metode interactive de predare a educatiei fizice si a miscarii, adaptate nevoilor specifice ale copiilor, iar fiecare scoala va primi kit-uri utile pentru orele de educatie fizica si competitii sportive: tricouri pentru profesori, fluier, cronometru, mingi de burete, de spuma, de tenis, saci pentru acestea, pompa de mingi, conuri, copete, scarita de agilitate, cercuri de gimnastica, veste de departajare si gardulete.


„La Kinder, credem ca un copil fericit astazi va deveni un adult mai bun maine. Proiectul international de responsabilitate sociala al Grupului Ferrero, Kinder Joy of Moving, a inspirat 2,6 milioane de copii si familiile lor in 33 de tari din intreaga lume. Joy of Moving este o metoda educativa inovatoare, recunoscuta stiintific, ce isi propune sa incurajeze miscarea prin joaca, in timp ce dezvolta 4 paliere esentiale pentru copii: functiile cognitive si creative, dezvoltarea fizica armonioasa, inteligenta motrica si abilitatile interpersonale. In centrul proiectului se afla o intreaga echipa de profesionisti, absolventi in domeniul stiintelor motrice”, declara Diego Latora si Edoardo Fogli, traineri sportivi Kinder Joy of Moving.


De la lansarea in Romania, programul Kinder Joy of Moving a ajuns deja la peste 580.000 de elevi din mai bine de 200 de scoli din tara, incurajandu-i sa isi dezvolte abilitatile de comunicare, sa descopere bucuria de a face miscare, spiritul de echipa si stilul de viata activ.


„Suntem foarte incantati sa vedem impactul pozitiv pe care Kinder Joy of Moving il are asupra copiilor din Romania. Obiectivul nostru este de a oferi un mediu de invatare distractiv si interactiv, in care copiii sa isi dezvolte abilitatile cognitive, creativitatea si coordonarea motorie prin intermediul activitatilor sportive si de miscare. In special, tinem sa acordam o atentie deosebita scolilor din zonele rurale, recunoscand ca aici copiii au nevoie de o sustinere suplimentara din partea profesorilor, dar si din partea noastra cu echipamente ce fac orele de sport mai distractive si mai sigure”, declara reprezentantii Ferrero.
Kinder Joy of Moving afis

Inapoi la lista de stiri