Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000, in Florida, era interzis sa arunci ceva, dintr-o masina in miscare, exceptand apa si gainile vii. Oare mai exista legea?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Soacra: Azi am fost la coafor, sa ma fac frumoasa!
Ginerele: Ei, si nu era deschis?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Si in acest an, subiectele la Testele Nationale de Capacitate au un grad mediu de dificultate

17 Iunie 2005
Ministerul Educatiei a renuntat la transmiterea subiectelor de la Testele Nationale prin Internet. "Subiectele pentru fiecare disciplina de examen sunt pregatite si ele vor fi transmise centrelor de examinare prin sistemul clasic. Mai precis, inspectorii judeteni desemnati se vor prezenta sambata la centru pentru a li se inmana cele cinci plicuri, cu cate trei variante pentru fiecare disciplina", ne-a declarat Adrian Stoica, directorul general al Serviciului National de Examinare si Evaluare din cadrul ministerului. Prin Internet vor fi transmise doar traducerile subiectelor pentru candidatii apartinand minoritatilor nationale. In privinta gradului de dificultate, Adrian Stoica ne-a precizat: "Subiectele au un grad mediu de dificultate. Cinci dintre ele sunt simple, pentru a le acorda candidatilor mai slab pregatiti sansa de a obtine o medie de trecere, iar celelalte, mai dificile, pentru reusita unei note mai mari". Pentru sesiunea din acest an, vor sustine Testele Nationale 280.000 de absolventi ai clasei a VIII-a. Ministerul Educatiei a pregatit 1.158 de centre de examinare si 218 centre de corectura. Luni, 20 iunie, de la ora 9.00, se va sustine proba scrisa de Limba si Literatura Romana. Candidatii apartinand minoritatilor nationale vor da, a doua zi, un examen in plus, la Limba Materna, dupa care, in urmatoarele doua zile, pentru toti elevii sunt programate probele scrise de la Matematica si, respectiv, cele de la Geografia Romaniei sau de la Istoria romanilor. Abia pe 26 iunie se vor afisa, pana la ora 16.00, rezultatele examenului, iar elevii mai au la dispozitie doar patru ore ca sa depuna contestatiile. Mai precis, ele vor putea fi inregistrate la secretariatele comisiilor de evaluare pana la ora 20.00. Rezultatele definitive vor fi afisate pe 29 iunie. Media generala minima de promovare a Testelor Nationale este de 5.00, dar in conditiile in care aceeasi nota de trecere este obtinuta la fiecare proba de examen.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri