Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un asteroid este un corp ceresc ce depaseste diametrul de 10 metri fiind mai mare decat un meteorit. Asteroidul se mai numeste si planetoid pentru ca este considerat ca fiind o planeta foarte mica ce orbiteaza in jurul Soarelui. Cei mai multi asteroizi ii gasim intre orbitele planetelor Marte si Jupiter, unde s-a estimat existenta a peste 750.000 asteroizi mai mari de 1 km, precum si a milioane de asteroizi mai mici.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula in troleibuz:
- Doamna, nu va suparati, va rog sa va tineti de bara de sus, ca bara de jos coboara la prima.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultate inregistrate la probele de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana si in limba materna din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2017)

16 Iunie 2017
În săptămâna 6 - 9 iunie s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română - proba A) și în limba maternă - proba B), din cadrul sesiunii iunie - iulie 2017 a examenului național de Bacalaureat.



Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale, din totalul celor 117.195 de candidați evaluați la proba de comunicare în limba română, 84.234 (71,88%) de candidați au obținut certificatul de utilizator experimentat, rată în ușoară creștere comparativ cu prima sesiune a anului trecut (71,59%). Alți 22.416 de candidați au primit certificat de utilizator avansat (19,13%), iar 8.638 de candidați - certificat de utilizator mediu (7,37%). Acestora li se adaugă 18.310 candidați care au solicitat recunoașterea rezultatelor din sesiunile anterioare. 1.893 de candidați au absentat, în timp ce 14 candidați au fost eliminați ca urmare a unor tentative de fraudă.



La testul de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B) au participat 6.337 de candidați. Dintre aceștia, 5.271 de candidați au obținut certificatul de utilizator experimentat (83,18%), 871 (13,74%) - certificatul de utilizator avansat, iar 138 (2,18%) au primit certificatul de utilizator mediu. 120 de candidați au solicitat recunoașterea rezultatelor. Nu s-au prezentat 57 de candidați.



Evaluarea competențelor digitale - proba D și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - proba C) au loc în săptămâna în curs. Prima probă scrisă din sesiunea iunie-iulie 2017  (limba și literatură română) este programată luni, 26 iunie.



Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri