Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Femelele tantar localizeaza victimele umane prin detectarea emisiilor de bioxid de carbon, acid lactic, octenol si caldura corporala. De fapt, un tantar poate simti bioxidul de carbon expirat de la o distanta de 75 de metri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

ce striga proful de informatica cand se ineaca?
-f1!f1!f1!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Perle de la teza de romana: Ion Creanga, Bula din "Amintiri din copilarie"

15 Mai 2008
Subiectele de la teza unica de Limba si Literatura Romana, pe care elevii claselor a VII-a si a VIII-a au sustinut-o marti, sunt pline de perle, desi profesorii de specialitate considera ca subiectele au fost de grad mediu de dificultate, anunta Gardianul.

Cele mai multe "perle" au fost regasite de catre profesorii corectori la subiectul al II-lea, la clasa a VII-a, al carui enunt cerea elevilor "sa scrie o compunere de 20 - 30 de randuri, in care sa caracterizeze personajul preferat dintr-o balada sau dintr-o nuvela studiata".

Astfel, scolarii aveau de ales intre "Pasa Hassan" de George Cosbuc si "Doua loturi" de I.L. Caragiale.

Netinand cont de cerinta, un elev a scris despre "Amintiri din copilarie", convins ca Ion Creanga este personajul Bula.

"Acest personaj il gasiti in povestirea "Amintiri din copilarie". Acest personaj numit de autor "Bula" era un copil neastamparat si s-a indragostit de Smarandita, fata dascalului", scrie el.

Un alt elev, care a ales sa caracterizeze personajul principal din schita "Doua loturi" de I.L. Caragiale, sustine ca "Lefter isi ia concediu ducandu-se sa se relaxeze la o bere, undeva pe langa CEC".

Vrand sa-i convinga pe profesorii corectori ca exista o relatie foarte stransa dintre personajul principal si un alt personaj din aceeasi naratiune, el scrie: "Domnul Lefter da navala peste Taca si tigancile ei ducandu-se la politie".

Un alt elev informeaza ca "D-l Lefter merge la Hanul Ancutei sa bea o bere si si-a luat concediu cu scuza ca este rau si nu se simte bine".

Un alt candidat, care a preferat sa analizeze balada "Pasa Hassan", relateaza ca "Pasa Hassan este convocat la o intalnire directa cu Mihai Viteazul", dupa care scrie: "Mihai vazand-ul, s-a legat, s-a speriat si fugind".

Profesorii corectori apreciaza ca, fata de lucrarile unice din primul semestru, elevii, cel putin cei de clasa a VII-a, au dovedit ca nu sunt pregatiti suficient, dovedind neglijenta in redactarea tezelor si necunoasterea materiei.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri