Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Piramidele egiptene de la Gizeh au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni: Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, inaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),in jurul anului 2.580 i.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si varful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Mama, azi l-am oprit pe Georgescu sa-i faca o farsa domnului profesor.
-Frumos din partea ta, Bula. Cum a fost?
-Sa vezi: Georgescu a pus pe scaunul de la catedra o pioneza. Cand domnul profesor era cat pe ce s-o atinga, i-am tras repede scaunul.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pana pe 15 iulie, elevii pot completa fisa de optiuni pentru a doua etapa a repartizarii in lic

12 Iulie 2004
Candidatii ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, precum si cei care nu au promovat testele nationale pot completa, pana la data de 15 iulie a.c., fisa de optiuni pentru a doua etapa a repartizarii in licee si in scoli de arte si meserii. A doua repartizare computerizata va avea loc in ziua de 18 iulie. In toata tara, mai sunt libere 99.670 de locuri, majoritatea la scoli de arte si meserii. In Bucuresti au ramas neocupate 4.905 locuri la scoli de arte si meserii si 194 de locuri la clasele de liceu bilingve sau cu predare in limbi materne. In afara repartizarii computerizate, tot in Capitala, mai sunt neocupate 289 de locuri la liceele vocationale. Inscrierea la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna se mai poate face doar in cursul zilei de astazi, 12 iulie. Sustinerea acestor probe este programata intre 13 si 14 iulie, iar afisarea rezultatelor in data de 14 iulie. Elevii care au sustinut probe pentru clasele bilingve sau pentru cele cu predare in limba materna, precum si elevii care nu au fost admisi in clasele de la liceele vocationale pot completa, in data de 15 iulie, fisa de optiuni pentru repartizarea din 18 iulie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri