Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Varanul urias - cea mai mare soparla din lume a fost descoperita in 1912 in insulele Komodo, una dintre insulele Indoneziei., dintre Flores si Sumbava. Indigenii il numesc "biavak". Varanii batrani ating frecvent 3 m lungime si 160 de kg. Fiind considerat urmas direct al unor specii stravechi, varanul urias este declarat monument la naturii si este ocrotit prin lege. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei tipi mor si ajung la poarta Raiului. Sf. Petru ii intreaba:
- De cate ori v-ati inselat nevestele?
- Eu niciodata in 30 de ani de casnicie, raspunde primul.
- Foarte bine, uite ai aici un Mercedes sa te plimbi in Rai.

- Eu o singura data in 40 de ani de casnicie, spune al doilea.
- Nu e chiar atat de grav, se iarta. Uite un Hyundai sa mergi cu el prin rai.
- Eu de vreo 10 ori in 20 ani de casnicie, raspunde ultimul.
- Aoleu, ce rau ai fost. Insa pentru ca ai fost cinstit, uite o Dacie sa mergi cu ea prin Rai.

Dupa cativa ani se intalnesc cel cu Dacia si cel cu Mercedesul la un stop. Cel cu Mercedes plangea.
- De ce plangi omule? Ce s-a intamplat?
- Uite... a murit nevasta-mea ieri... si am vazut-o azi prin Rai pe role

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ministerul Educatiei a publicat ierarhia absolventilor claselor a VIII-a la nivel judetean/al municipiului Bucuresti

11 Iulie 2016
Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a publicat pe 7 iulie, pe pagina web admitere.edu.ro, ierarhia la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învățământul liceal de stat. Lista nominală a candidaților pe școală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afișată, de asemenea, în fiecare unitate de învățământ gimnazial.



Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).



În perioada 8-12 iulie absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere. Ministerul Educației recomandă părinților și elevilor să completeze un număr cât mai mare de opțiuni, ordonate cât mai realist.



Ulterior, în intervalul 9-13 iulie, fișele de înscriere vor fi validate. Validarea fișelor este o operațiune simplă, dar obligatorie pentru toți candidații, în ideea de a elimina eventualele greșeli apărute ca urmare a transcrierii mediilor din cataloagele școlare pe fișa de opțiuni, completării numelui candidatului sau scrierii neclare a codurilor liceelor.



Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016-2017 este programată pe data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați are loc între 21 și 29 iulie.



Candidații rămași nerepartizați, din cauza opțiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizați în data de 28 iulie. Aceștia își vor depune dosarele la liceele în care au fost admiși în zilele de 28 și 29 iulie.



Sursa: edu.ro




Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri