Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regizorul Ridley Scott si artistul elvetian Hans Ruedi Giger s-au inspirat din vispea parazit pentru a dezvolta creatura fictionala extraterestra (Xenomorph) din seria de filme Alien. Este vorba de o specie de viespe numita Glyptapanteles. Femelele isi injecteaza ouale intr-o omida, iar cand cele aproape 80 de larve se dezvolta, incep sa consume corpul gazdei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Salariul Ceapa: il vezi, il iei in mana si iti dau lacrimile.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii vor putea da in judecata Ministerul Educatiei pentru subiectele de la bac

26 Mai 2008
Elevii pot da in judecata Ministerul Educatiei in legatura cu subiectele de la bacalaureat, potrivit mai multor profesori, care avertizeaza ca subiectele propuse la proba orala de Limba si Literatura Romana sunt in afara programei.

Ministerul Educatiei a scos aproape toti marii scriitori, poeti si critici literari din programa, relateaza publicatia Ziua.

Astfel, in locul lui George Calinescu, Ion Luca Caragiale sau Nichita Stanescu elevii vor fi nevoiti sa rezolve texte ale lui Jonathan Scheele, fragmente din Raportul Tismaneanu sau din Ghidul cetateanului roman in Uniunea Europeana.

In aceste conditii, cadrele didactice de specialitate cer ministerului eliminarea a 26 de subiecte pentru ca depasesc programa sau chiar sunt in afara ei.


Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri