Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

E permis sa privesti pe cineva in ochi daca esti vanzator, atunci cand ii inmanezi marfa clientului. Nu este politicos sa privesti pe cineva in ochi atunci cand esti intr-un mijloc de transport in comun sau cand astepti sa iti vina randul.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Exact atunci cand te hotarasti sa mananaci sanatos, vine
Pastele, sau Craciunul, sau weekendul sau ziua unui coleg.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii de clasa a VIII-a sustin proba la romana pentru admiterea la liceu

04 Mai 2010
Elevii de clasa a VIII-a vor sustine, azi, prima dintre cele doua probe scrise din cadrul admiterii la liceu, cea de limba si literatura romana, urmand ca pe 12 mai sa sustina proba la matematica.

Elevii care au invatat in limba materna vor sustine si o a treia proba, la aceasta disciplina, pe 6 mai. Examenele pe care le vor sustine zilele urmatoare elevii de clasa a VIII-a inlocuiesc tezele unice.

Proba de limba si literatura romana va avea loc pe 4 mai, doua zile mai tarziu vor fi examinati elevii care au invatat in limba materna, iar pe 12 mai este programata proba la matematica. Exista si o perioada speciala de evaluare, pentru elevii care au ratat primul tur de examene, aceasta fiind intre 25 mai si 2 iunie.

Profesorii supraveghetori si cei care vor corecta lucrarile vor fi alesi din personalul scolii.

Subiectele vor fi secrete si, potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, trebuie "sa fie formulate dupa modelul evaluarilor internationale, sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru evaluarea nationala, sa aiba un nivel mediu de dificultate si sa permita rezolvarea in 120 de minute".

Potrivit metodologiei aprobate, admiterea la liceu se va face tot prin repartizare computerizata. Anul acesta, media de admitere la liceu va fi calculata tinand cont de media de absolvire a gimnaziului, care are o pondere de 50%, media notelor obtinute in clasa a VII-a la tezele cu subiect unic, pondere 25%, si media notelor obtinute la probele din clasa a VIII-a ce inlocuiesc tezele unice. Din anul scolar 2010-2011, media de admitere la liceu se va calcula in functie de media de absolvire a gimnaziului, pondere 50%, si media la probele sustinute in clasa a VIII-a in locul tezelor unice.

In vederea derularii repartizarii computerizate, in perioada 17-24 iunie, absolventii claselor a VIII-a, impreuna cu parintii si dirigintii lor, vor completa fisele de inscriere la liceu. Elevii pot opta pentru licee dintr-un singur judet. Daca aleg sa invete la licee din alt judet decat cel in care au terminat gimnaziu, ei vor completa fisele de inscriere in centre special organizate in acest scop.

Mai multe despre "Elevii de clasa a VIII-a sustin proba la romana pentru admitere" pe Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri