Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi o sa ai ocazia de a vizita anumite locuri speciale si sa cunosti oameni deosebiti. Te gandesti totusi ca in aceasta perioada e mai bine sa eviti socializarea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Singurul cuvant din limba romana care are pluralul in "-a" este OUA

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion si Gheorghe:
- Servus, Ioane, ce faci?
- Bine, mi-am luat sconcs...
- Si unde-l tii?
- Apai in pat, la picioare.
- Da' nu pute!?
- Ba da, dar s-o invata el

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevi si profesorii recunosc ca s-a copiat la examenele de bacalaureat

07 Iulie 2008
Elevii si profesorii recunosc ca s-a copiat la bacalaureat pe rupte in toata tara si prin orice metoda: cu fitiuci, cu telefoanele mobile sau chiar direct din carti, sub ochii ingaduitori ai supraveghetorilor.
O noua sesiune de bacalaureat se apropie de final. Sambata s-au afisat rezultatele, iar in urmatoare zile se vor rezolva contestatiile.

Una peste alta, putem spune ca am avut un bacalaureat ca la carte. Si asta in sensul propriu al expresiei, pentru ca sute de lucrari sunt copiate, litera cu litera, din manuale.
Dascalii continua sa dezvaluie fraudele de la examenul de bacalaureat. Doi profesori corectori, care vor sa le fie protejata identitatea, au declarat pentru Realitatea TV ca au depistat zeci de teze de Limba si Literatura Romana copiate.

Dezvaluirile vin la cateva zile dupa ce un profesor din Bucuresti a sustinut ca a gasit zeci de lucrari copiate, iar alti dascali din Bistrita-Nasaud au dat de peste 80 de lucrari cu pasaje identice. Profesorii sustin ca au sesizat Inspectoratul Scolar asupra fraudei, insa au primit un raspuns socant: corectati dupa barem. Adica, daca o lucrare e perfecta, trebuie sa fie notata cu 10, desi e litera cu litera copiata din culegeri.

Dascalii se tem ca isi vor pierde locurile de munca daca va fi aflata identitatea lor. Au acceptat totusi sa vorbeasca dintr-un motiv simplu: frauda la bac nu mai e de mult o exceptie, a devenit regula. Profesorii sustin ca sunt multi alti colegi de-ai lor care au constatat fraude, insa nu au curajul sa le dezvaluie. Ministerul Educatiei refuza sa faca vreo declaratie privind fraudele reclamate de profesori pana pe 9 iulie, cand se vor afisa rezultatele finale.

Sursa: Realitatea.net

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri