Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lotusul amazonic - celebritatea acestui lotus se datoreaza frunzelor sale circulare, colorate in verde aprins pe fata si batand in violaceu pe partea inferioara, ce ating un diametru de 2m. Marginile lor sunt ridicate 5-6 cm in sus ca la o tava de placinta. Aceste platforme circulare, unde se strange putina apa atrage pasarile care o folosesc ca o scaldatoare. Din aceasta cauza populatia bastinasa o numeste apona sau tigaita pasarilor. O asemenea frunza gigantica suporta o incarcatura de nisip de 70-80 kg repartizate uniform pe toata suprafata ei, sau un copil de 25-30 kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Furnica alearga disperata prin padure.Da nas in nas cu leul,regele animalelor: - Ce faci furnicuto,unde alergi in halul asta? - Pai,cum marite rege,n-ai auzit?? -Nu,ce e? - S-a produs un accident ingrozitor... -Spune o data,ce e?!?!? - Pai, s-au ciocnit elefantul si hipopotamul rau de tot... -Bine,si ce traba ai tu,de ce alergi in halul asta?? - Ma duc sa donez sange! :)):)):))

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Doua saptamani pana la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat

06 August 2008
In perioada 18 august - 1 septembrie se organizeaza sesiunea a doua a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu care nu au reusit sa promoveze examenul in sesiunea din iunie sau pentru cei proveniti din seriile anterioare.

Iata cum arata calendarul examenului de Bacalaureat, conform Realitatea.net:

18 august - Limba si literatura romana - proba orala
19 august - Limba si literatura materna - proba orala
20 august - Limba si literatura moderna - proba orala
21 august - Limba si literatura romana - proba scrisa
22 august - Limba si literatura materna - proba scrisa
25 august - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa
26 august - O proba la alegere din aria curiculara corepsunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica
27 august - O proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curiculare corespunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica

Rezultatele obtinute vor fi afisate pe 29 august iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi intre orele 16 - 20 urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 1 septembrie.

Claudia Grigore

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri