Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi americani au venit in Romania ca sa invete limba romana.
Ce auzeau pe strada repetau si ei.
Plimbamdu-se de colo colo ei vazura doi betivi care strigau:'noi doi amandoi, noi doi amdoi'.
Americanii au bagat la cap vcorbele betivilor.
Mai tarziu ei vad doi gimnasti care spuneu: '1, 2, zdub de gard, 1, 2, zdub de gard'
Americanii au bagat la cap si vorbele alea.
Mai tarziu ei vedeau o baba care canta: ' un curcan mic si gras, un curcan mic si gras'.
Americanii au memorat si vorbele astea.
Mai tarziu, ei au zarit niste copii care strigau: 'Uraaa, am luat vacanta'
Americanii au memort si vorbele astea.
Mai tarziu, ei zaresc un om mort sub autobuz.Vine politistul soi ii intreba
-Cine a omorat acest om?
americanii:
-Noi doi amandoi, noi doi amandoi!
-Cum l-ati omorat?
-1, 2, zdub de gard, 1, 2, zdub de gard!
-Ba voi cine credeti ca sunt eu?
-Un curcan mic si gras, un curcan mic si gras!
-Gata, va dau 4 ani de arest!
-Uraaa! Am luat vacanta!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

95,5%: rata de participare la proba obligatorie a profilului (Matematica/Istorie) din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016

07 Iulie 2016
Miercuri, 6 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului - E)c) din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016. Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, rata de participare a fost de 95,5%.



Astfel, dintre cei 125.840 de candidați înscriși pentru susținerea testelor scrise la una dintre cele două discipline (Matematică și Istorie), s-au prezentat 120.176 de candidați. Au absentat 5.609 de candidați, iar 55 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Precizam că alți 11.798 de candidați și-au echivalat notele obținute în sesiuni anterioare și recunoscute potrivit procedurilor în vigoare.



Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 se încheie vineri, 8 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării - E)d).  În funcție de cele două criterii, candidații au ales o disciplină din cele 10 disponibile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.



Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.



Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri