Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om isi petrece in medie trei ani din viata stand la toaleta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua rosii stau pe linia de tramvai.Una din ele spune:"Hei
colega,uite, vine un tramvai!"
Cealalta :"Ete-fleosc!...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

150.000 de elevi au fost repartizaþi în licee ºi ºcoli de arte ºi meserii în doar douã minute

19 Iulie 2005
Cu o zi mai devreme față de calendarul oficial al admiterii, echipa de specialiști ai Ministerului Educației și Cercetării și ai SIVECO Romania care administrează aplicația ADLIC au realizat repartizarea computerizată a candidaților în liceele și școlile de arte și meserii din toată țara. În mai puțin de 2 minute, cei 148.905 de candidați au fost repartizați.

Pentru ca în aceste două minute repartizarea să se facă în mod corect, MEdC a coordonat un proiect de peste 9 luni. În cadrul proiectului a fost elaborată metodologia de desfășurare a repartizării, apoi pe baza acesteia a fost proiectat și realizat de către SIVECO România sistemul informatic ADLIC 2005, care face parte din programul guvernamental SEI – Sistem Educațional Informatizat. ADLIC a fost utilizat de 600 de operatori de la nivelul MEdC, al ISJ și al celor 380 de Centre de examinare din toată țara.

Numărul celor care nu au putut fi repartizați deoarece au completat prea puține opțiuni în fișa de admitere a fost cel mai mic din istoria repartizărilor computerizate: 271 candidați, respectiv 0.18% din total. Prin comparație, anul trecut, numărul celor care nu au putut fi repartizați din cauza numărului insuficient de opțiuni a fost de 3.895 (2% dintre candidați).
Candidații respinși vor avea o a doua șansă la următoarea repartizare, programată în data de 26 iulie. La nivel național, au rămas neocupate 18.405 locuri la licee și 98.035 locuri la școlile de arte și meserii. În București, numărul locurilor neocupate după prima fază a admiterii este de 2588.
Conform rapoartelor statistice generate de aplicația ADLIC 2005 rezultă următoarele:

- Ca și în anul precedent, specializarea care s-a instalat fără drept de apel în topul preferințelor elevilor este matematică-informatică (9 din primele 10 specializări din țară în ordinea mediei de admitere sunt matematică informatică)
- Liceul fruntaș în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, unde media ultimului admis la profilul matematică informatică a fost 9.88
- Celelate județe reprezentate în topul celor mai râvnite licee sunt Dolj, Arges, Suceava, Prahova, Galați, Mehedinți și București
- Pentru al doilea an consecutiv, în Capitală, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurență este matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Național Sfântul Sava, unde media ultimului admis a fost 9.80
- În 5 dintre județele țării (Dambovița, Brașov, Sibiu, Olt și Buzău) toți candidații au fost repartizați
- Aproape 60% dintre candidați au fost declarați admiși la prima opțiune exprimată, în timp ce procentul candidaților repartizați la una din primele 3 opțiuni a fost de 80%.

Completarea precisă și realistă a fișelor de către majoritatea candidaților a fost facilitată de utilizarea aplicației „Orientare Admitere”, dezvoltată de SIVECO România și publicată la adresa http://admitere.edu.ro încă de la sfârșitul lunii mai.

La adresa http://admitere.edu.ro, parte a Portalului Educațional SEI (http://portal.edu.ro), se găsesc rapoartele finale ale repartizării computerizate. Portalul SEI este cel mai vizitat site din România, cu peste 50.000 de utilizatori înregistrați și mai mult de un milion de vizitatori în ultimele 30 de zile.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri