Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

La Radio Erevan se intreaba:
- De ce Brejnev are sprincene asa de groase?
- Nu sint sprincene, este mustata lui Stalin, la un nivel mai inalt.

› vrei mai mult

Cultura generala

Cea mai tanara persoana care a vizitat ambii poli geografici este Jonathan Silverman, o fetita din America de numai 11 ani. Ea a ajuns la Polul Nord pe 25 iulie 1999 si la Polul Sud pe 10 ianuarie 2002.

› vrei mai mult

home : Scoala : ANCAAR

Prezentare | Activitate | Servicii | Obiective | Cartea pentru parinti | RevistaSe stie ca pentru educatia copiilor, in general, investim o cantitate de timp si energie. Cand insa copilul este unul atat de special cum este unul cu autism, cantitatea de timp si energie poate fi infinit mai mare pentru scopuri si obiective mai mici.
Educatia copiilor cu autism este o provocare, fie ca esti parinte, profesor, terapeut, bunic. Iar lupta incepe cand devii constient ca cel mai important obiectiv este sa-l faci pe copil sa-si depaseasca problemele cauzate de aceasta tulburare. In acel moment incetezi sa inventezi scuze pentru starea copilului, incepi sa nu mai rostesti .copilul meu este autist, din aceasta cauza face asta si asta.. si incepi munca efectiv.

Aceasta carte este o noutate, ea fiind inspirata din realitate si bazata pe lucrul practic. Este un ghid pentru oricine doreste sa stie cate ceva din tainele autismului, este un ghid pentru parintii care afla ca au un copil autist. Aici cititorul are sansa de a lua contact cu modul de abordare a problematicii copiilor cu autism si a unor metode de interventie folosite. Fiecare copil este unic in felul sau, si de aceea nimic nu poate fi folosit tabu.

Cartea este un punct de plecare intr-un demers mai indelungat, fiindca toti invatam din experienta si din pregatirea noastra continua.

Ce putem afla de aici?

   - ce este autismul
   - semne, caracteristici si trasaturi ale autismului
   - cu arata portretul unui copil cu autism. Tudorel
   - atitudinea parintilor
   - planul de lucru in momentul in care pornim la lucru
   - invetarea deprinderilor de autonomie personala
   - gasirea unei cai de comunicare in .A comunica, a spune, a arata.
   - PECS . Picture Exchange Communication System
   - ABA . Applied Behavior Analysis
   - Stereotipii si comportamente bizare
   - Exemple de activitati pe care le puteti face acasa cu copilul


hai sus! :  home : Scoala : ANCAAR