Aurel iti multumeste pentru ajutor!

Aurel Clopotel

Ajuta-l pe Aurel sa afle ce membru al familiei tale intra pe Clopotel! Alege una dintre variantele de mai jos:

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult... X

Aurel iti multumeste pentru ajutor!

Aurel Clopotel

Ajuta-l pe Aurel sa afle ce membru al familiei tale intra pe Clopotel! Alege una dintre variantele de mai jos:

Pasta corectoare

sterge-ti notele proaste

Loz in plic

vezi daca esti norocos

Cumpara clopotei

esti falit, da un sms

Cont VIP

vrei sa fii cunoscut?

Cultura generala

Cel mai rapid mamifer (pe distanta scurta, circa 500 m) este ghepardul (Acinonyx jubatus). Acesta traieste pe campiile Africii orientale, Iranului, Afganistanului si ale Indiei centrale. Viteza pe care o atinge este de 95 - 100 km/ora pe teren neted.

› vrei mai mult

Olimpiada de matematica pentru clasa a IV-a

23 Mai 2005
La Olimpiada de matematica pentru clasele a IV-a, faza pe municipiu, desfasurata sambata in Bucuresti, elevii au fost bulversati de enuntul de inceput al testului-grila.

Fiind la prima olimpiada din viata lor, micutii matematicieni au fost pusi pe ganduri de subiectele elaborate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Pe formularul cu cele opt subiecte ale testului primit de elevi se preciza, negru pe alb: "Scrie pe foaia de concurs raspunsul corect si rezolvarile la problemele 4, 5, 6, 7, 8". Copiii au dorit sa stie daca trebuie sa raspunda la toate subiectele sau numai la punctele 4, 5, 6, 7, 8. N-au primit nici un fel de raspuns de la supraveghetori, pe motiv ca profesorii care stau la catedra n-au voie sa dea indicatii. Prin urmare, micutii s-au mai uitat o data la cerintele concursului si au inceput sa raspunda doar la punctele 4, 5, 6, 7, 8. Pentru ca asta li se ceruse in enuntul testului. Foarte putini au rezolvat toate subiectele de pe foaia de concurs. La final, conform grilei de punctaj, cei care au respectat intru totul cerinta de a "scrie pe foaia de concurs raspunsul corect si rezolvarile la problemele 4, 5, 6, 7, 8" au primit doar 85 de puncte din totalul celor 100.

Aceasta ambiguitate in formulare nu a putut fi explicata telefonic de inspectorul scolar general al ISMB, Daniela Nedelcu, si nici de adjunctului acesteia - Viorel Tiganescu. Acelasi refuz l-am primit si de la Liliana Preoteasa, director general pentru Invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, care ne-a precizat totusi ca cel mai in masura sa ne raspunda este cel care s-a ocupat de olimpiada. Doar profesorii de limba romana au incercat sa ne ajute. Ei ne-au precizat ca formularea corecta a cerintelor, mai ales ca este vorba de copii de clasa a IV-a, trebuia sa sune cam asa: "Scrie pe foaia de concurs raspunsurile corecte: a) la problemele 1, 2, 3 incercuieste raspunsul corect; b) la problemele 4, 5, 6, 7, 8 da si rezolvarea".


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE