Cultura generala

Francis de Assi era atat de convins de omogenitatea si bunatatea operei divine incat predica pasarilor Sfanta Scriptura.

› vrei mai mult

Zece premii pentru elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2016

25 Iulie 2016
Olimpicii români au cucerit zece premii (douã medalii de aur, cinci medalii de argint, douã medalii de bronz ºi o menþiune) la a XXIII-a ediþie a Olimpiadei Internaþionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfãºuratã în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaþia Rusã). Elevii români au fost premiaþi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematicã, informaticã ºi fizicã.În funcþie de probele susþinute, olimpicii români au înregistrat urmãtoarele rezultate:Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naþional „Sfântul Sava" din Bucureºti) ºi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naþional „Emil Racoviþã" din Iaºi) - medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaþional de Informaticã din Bucureºti) - medalie de bronz.

    

Matematicã: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaþional de Informaticã din Bucureºti) - medalie de aur ºi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naþional de Informaticã „Tudor Vianu" din Bucureºti) - medalie de argint.  Din echipa de matematicã a fãcut parte ºi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naþional „Unirea" din Focºani).

    

Informaticã: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naþional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naþional de Informaticã „Tudor Vianu" din Bucureºti) - medalie de argint ºi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaþional de Informaticã din Bucureºti) - menþiune.

    

Fizicã: Petru Cotruþ (clasa a X-a) - medalie de argint ºi Anca Drãgulescu (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Din echipã a fãcut parte ºi SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaþional de Informaticã din Bucureºti.La edþia curentã au participat peste 150 de competitori din 6 þãri.Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate