Cultura generala

Alfabetul limbii chineze contine peste 40 000 de caractere.

› vrei mai mult

Trei premii (doua medalii de aur si o medalie de argint), la Olimpiada Internationala de Geografie 2017

09 August 2017
Lotul olimpic de geografie, prezent la a XIV-a ediþie a olimpiadei internaþionale de profil, a obþinut o nouã serie de rezultate remarcabile: douã medalii de aur ºi o medalie de argint. Performanța a plasat România pe poziția secundã a clasamentului pe națiuni.



Cei doi elevi medaliaþi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a/Colegiul Militar Liceal „ªtefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) ºi Victor Vescu (clasa a XI-a/Complexul Educațional „Lauder Reut” din București), deținãtor și al celui mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând astfel în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la aceastã competiție.



Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod (clasa a XI-a/Colegiul Naþional „Mihai Viteazul” din București). Din lot a fãcut parte și Iulia Armencea (clasa a XII-a/Colegiul Național ,,Costache Negri” din Galați). Echipa României a fost însoþitã de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean ºi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naþional din Iaºi.



Olimpiada Internaþionalã de Geografie s-a desfãºurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, ºi a reunit peste 160 de elevi din 45 de þãri.



Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK