Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om mananca intr-o viata aproximativ 35.000 de prajituri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om care era strain vroia sa se duca in satul vecin. A ajuns la rau shi la intrebat pe un taran daca apa e adanca.
El a zis ca nu, atunci omul atrecut si sa inecat. Taranul s-a mirat spunandusi cum sa intamplat deoarece la rata apa ii ajungea pana la gat.

› vrei mai mult

Trei medalii de argint si o medalie de bronz, rezultatele olimpicilor romani la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului 2016

31 August 2016
Lotul olimpic al României a cucerit trei medalii de argint și o medalie de bronz la a X-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfășurată în localitatea japoneză Tsu, în perioada 20-27 august.



Medaliile de argint au fost obținute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) și Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău) a fost medaliată cu bronz. Demn de remarcat este faptul că trei dintre unitățile de învățământ din care provin laureații din acest an au avut premianți și la ultimele două ediții: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța (2014 și 2015), Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași (2015) și Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești (2014).



La Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de țări.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri