Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Virusurile provoaca diverse boli infectioase numite viroze.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce-i cu tine pe plaja, directore? Stiam ca ti-ai terminat concediul.
Bula:
- Ma aflu aici in interes de serviciu. Caut o secretara

› vrei mai mult

Targul GAUDEAMUS Carte Scolara, editia a IX-a, si-a inchis portile duminica, 25 septembrie

26 Septembrie 2011


Duminica, 25 septembrie 2011, s-a incheiat Targul GAUDEAMUS Carte Scolara, editia a IX-a.  Organizat de Radio Romania, prin echipa GAUDEAMUS,  evenimentul s-a desfasurat in perioada 15 – 25  septembrie, in incinta unui pavilion expozitional amplasat in Parcul Tineretului din Bucuresti. Peste 30 de  editori si distribuitori de carte au prezentat publicului oferta aproape completa de manuale si auxiliare scolare  pentru toate nivelurile de studiu, dar si cele mai recente aparitii editoriale din domenii de interes pentru toate   categoriile de vizitatori.



          Cu o durata record in peisajul targurilor de profil din Romania, GAUDEAMUS Carte scolara s-a  impus ca un eveniment-reper, cu o formula originala care vine in intampinarea profesorilor si elevilor la   fiecare inceput de an scolar.          



Editia din acest an a Targului GAUDEAMUS Carte scolara a gazduit etapa locala a Concursului  National de Lectura „Mircea Nedelciu”, competitie destinata elevilor de liceu din Bucuresti. Organizat de  Radio Romania in parteneriat cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, concursul s-a desfasurat   sambata, 24 septembrie 2011 si a avut urmatorii castigatori:

     •   locul I: Diana Marcu, Colegiul National „Ion Luca Caragiale”     

     •   locul II: Cristian Mironescu, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”    

     •   locul III: Loredana Bodirlau, Grup scolar Agricol Fundulea 

Finala Concursului va avea loc cu prilejul Targului International GAUDEAMUS, editia a XVIII-a (23-27   noiembrie 2011, Romexpo, Bucuresti).



GAUDEAMUS Carte scolara, editia a IX-a, in cifre:

       •   peste 30 de editori si distribuitori de carte specializati in publicarea de manuale, auxiliare scolare si materiale didactice;

       •   peste 15.000 de vizitatori;     

       •   valoarea totala a vanzarilor raportata de catre editori: cca. 200.000 lei;

       •   fondul de carte colectat in urma campaniei de donatii „Cartile se intorc acasa” a totalizat peste 3000 de  volume, care au  fost donate bibliotecilor publice  rurale  din  comunele Gura  Foii (judetul Dambovita) si Buturugeni (judetul Giurgiu). Demarat la inceputul anului 2010 si derulat in parteneriat cu        Fundatia „Noi Citim”, proiectul „Cartile se intorc acasa” vizeaza organizarea unor campanii de donatii pentru completarea fondurilor de carte din bibliotecile rurale din Romania. De la inceputul acestui an, pe  parcursul Caravanei GAUDEAMUS si a Targului GAUDEAMUS Carte scolara au fost colectate cca.        14.000 de volume, directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din tara. 



Eveniment   cultural   -   educational   organizat   de   Radio   Romania   cu  sprijinul   Primariei   Municipiului   Bucuresti

Parteneri: Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, sapte Seri

Parteneri media: clopotel.ro, calificativ.ro, studentie.ro 



GAUDEAMUS  Carte   scolara   este   evenimentul   cu   numarul   65   din   cadrul  Programului   LECTURA,  program initiat de Radio Romania din 1994 cu scopul de a sustine valorile culturii scrise si piata de carte la  nivel national. Seria manifestarilor dedicate culturii si educatiei continua cu cel mai important eveniment   cultural-expozitional al anului: Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura, care va avealoc in perioada 23-27 noiembrie 2011 in Pavilionul Central Romexpo, Bucuresti. tara invitata de onoare:  Italia. 



Pentru informatii suplimentare despre aceasta editie a Targului, va rugam sa consultati pagina web a Targului GAUDEAMUS, www.gaudeamus.ro.

Inapoi la lista de stiri